Al doilea titlu Dakar pentru Nasser Al-Attiyah

In 2011 Nasser Al-Attiyah reusea primul sau titlu in Dakar. Dupa 4 ani Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa) au trecut linia de sosire din capitala Argentinei, Buenos Aires, în calitate de câştigători după o presetaţie în forţă. 

AUTO - DAKAR 2015 FINISH

Anul trecut, când am fost pe podium, am promis că voi reveni pentru a câştiga şi iată că sunt aici“, a declarat Al-Attiyah. “A fost foarte dificil să fiu lider încă de la începutul competiţiei şi să continui să ocup această poziţie pe o perioadă îndelungată. Acest lucru s-a datorat şi faptului că am avut o competiţie foarte dificilă. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat mare şi vreau să mulţumesc tuturor, să-i felicit pe toţi mecanicii şi echipa pentru munca deosebită pe care au depus-o de-a lungul acestor două săptămâni. MINI ALL4 Racing este o maşină incredibilă şi a fost foarte plăcut să o pilotez.

Nasser Al Attiyah

Participanţii la Dakar s-au confruntat cu provocări neprevăzute pe traseul dificil ce a pornit şi s-a încheiat la Buenos Aires (Argentina) via Iquique (Chile) şi Uyuni (Bolivia). De la macadamul raliurilor clasice din Argentina şi drumurile montane virajate din Anzii Boliviei, la altitudini de până la 4.500 de metri şi până la aridul şi canicularul Deşert Atacama din Chile, cu dune mari şi nisip fin, Raliul Dakar a testat, deopotrivă, limitele oamenilor şi ale maşinilor. Piloţii şi navigatorii lor au fost obligaţi să rămână concentraţi pe parcursul întregii competiţii.

Mini

Câştigarea Raliului Dakar 2015 de către Nasser Al-Attiyah la comenzile unui MINI ALL4 Racing este continuarea poveştii de succes MINI într-una dintre cele mai dificile curse din motorsport“, a declarat vicepreşedintele executiv MINI, Jochen Goller. “Aş vrea să-l felicit şi pe el, şi echipa lui pentru această realizare fantastică. De la început am ştiut că ne vom confrunta cu nenumărate provocări de-a lungul acestei aventuri de peste 9.000 de kilometri prin America de Sud şi că rezultatul final rămâne incert până în ultima zi a raliului. Pe de altă parte, am ştiut că echipa X-raid, MINI ALL4 Racing şi, bineînţeles, echipajele MINI au fost cu toţii foarte bine pregătiţi la startul competiţiei, iar pentru acest lucru vreau să mulţumesc personal directorului echipei X-raid, Sven Quandt.

Nasser Al Attiyah 1

Per total, MINI ALL4 Racing a triumfat în 11 dintre cele 13 etape ale acestui Dakar. Cinci dintre acestea au fost duble pentru MINI. Nu mai puţin de patru MINI ALL4 Racing s-au clasat în Top 5 în clasamentul general.

 

 

Top 5 final Raliul Dakar 2015

1. Al-Attiyah – Baumel (MINI) 40h32:25
2. De Villiers – Von Zitzewitz (Toyota) 41h07:59
3. Holowczyc – Panseri (MINI) 42h04:26
4. Van Loon – Rosegaar (MINI) 43h34:17
5. Vasilyev – Zhiltsov (MINI) 43h45:06