Momente care nu trebuie ratate in 2015 – 5

  1. Revenirea Honda in Formula 1

 

Am lasat la final ultima mea recomandare in acest an pentru ca trebuie sa recunosc ca nu sunt un mare fan al acestei competitii. De altfel, daca va uitati si pe site-ul nostru la categoria dedicata, in rare ocazii am reusit sa venim cu informatii interesante si acest lucru se intampla exact din cauza care v-am spus-o, un interes scazut pentru aceasta competitie. Au existat insa si ocazii in care categoria a fost bine reprezentata dar acest lucru s-a intamplat doar datorita prietenilor si colaboratorilor nostri: Florin Georgescu, Emil Caldararu si Horatiu Voicu, carora le multumesc inca odata pentru timpul acordat spatiului nostru virtual in care incercam sa impartim pasiunea noastra, motorsportul. Personal, momentul in care m-am simtit cel mai aproape de Formula 1 a fost atunci cand am avut ocazia sa stau de vorba cu Paul Hembery in cadrul vizitei pe care am efectuat-o la fabrica Pirelli din Slatina.  

Paul Hembery

Cu toate acestea nu pot trece insa cu usurinta peste momentul mult asteptat de catre fanii Formula 1 si anume anuntul revenirii celor de la Honda in Marele Circ alaturi de britanicii de la McLaren.

Fotografie realizata de  Gabi Tomescu la Goodwood FOS 2013 pentru Motorsportnews.ro
Fotografie realizata de Gabi Tomescu la Goodwood FOS 2013 pentru Motorsportnews.ro

In perioada 1988-1992 parteneriatul dintre Honda si McLaren a fost unul dintre cele mai de succes din istoria competitiei reusind sa acapareze patru titluri mondiale cu ajutorul lui Ayrton Senna in 1988, 1990 si 1991 si a lui Alain Prost in 1989. Monopostul MP4-4, alaturi de care Senna a reusit titlul in 1988, se numara si in prezent printre cele mai reprezentative modele din Formula 1. Titulatura MP a venit initial de la sponsorul principal al echipei “Marlboro Project 4” transformandu-se ulterior in 1997 in “McLaren Project 4”.

Alonso & Button

Primul test cu noul motor Honda a fost efectuat in decembrie 2014 insa s-a incheiat destul de repede dupa doar 3 tururi de circuit la Abu Dhabi, insa obiectivele pe care si le-a propus McLaren – Honda in 2015 sunt mari. Cu pilotii deja anuntati pentru stagiunea 2015 Fernando Alonso si Jenson Button, McLaren-Honda a anuntat si data la care va fi prezentat monopostul 2015, 29 ianuarie.