Nasser Al-Attiyah conduce Dakar 2015 inaintea ultimei etape

Orlando Terranova (Argentina) şi Bernardo Graue (Argentina) au sărbătorit încă o victorie de etapă, cea de-a patra a echipajului la ediţia din acest an a competiţiei.

Orlando Terranova

 

Echipajul rus Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov a încheiat pe locul al doilea. Cei doi au completat a cincea dublă reuşită de MINI în Raliul Dakar din acest an şi au urcat încă un loc în clasamentul general, până pe poziţia a cincea. Până acum, modelele MINI ALL4 Racing au triumfat în 11 dintre cele 12 etape desfăşurate. Patru maşini MINI ALL4 Racing se află momentan în Top 5 din clasamentul general.

 

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi navigatorul său Mathieu Baumel (Franţa) au încheiat ziua pe locul al patrulea şi şi-au mărit avansul în ierarhia generală. Acum, cei doi au un avantaj de 35 de minute şi 39 de secunde faţă de cei mai apropiaţi adversari.

Nasser Al Attiyah

Vineri, traseul Raliului Dakar a dus concurenţii de la Termas de Rio Hondo (Argentina) la Rosario (Argentina). Piloţii au avut de parcurs o probă specială de 298 de kilometri, foarte rapidă, care s-a desfăşurat pe drumuri virajate de macadam, deseori mărginite de tufişuri şi copaci. Piloţii au trebuit să fie foarte atenţi astfel încât să nu fie victimele unor accidente în penultima etapă a Raliului Dakar 2015.

 AUTO - DAKAR 2015 PART 2

Krzysztof Holowczyc (Polonia) şi Xavier Panseri (Franţa) au ocupat locul al optulea în etapa de vineri şi se menţin pe treapta a treia a podiumului provizoriu. Echipajul olandez Erik van Loon – Wouter Rosegaar a continuat să arate un ritm foarte bun. Batavii se află pe locul al patrulea în clasamentul general, o poziţie înaintea tandemului Vasilyev – Zhiltsov, cu o singură etapă rămasă în program.

307 HOLOWCZYC Krzysztof (Pol) PANSERI Xavier (Fra) Mini action during the Dakar 2015 Argentina Bolivia Chile, Stage 12 /  Etape 12, Termas de Rio Hondo to Rosario on January 16th 2015 at Termas de Rio Hondo, Argentina. Photo Frederic Le Floch / DPPI

 

Sâmbătă, Dakarul se va îndrepta spre Buenos Aires (Argentina), unde echipajele vor trece linia de sosire după mai bine de 9.000 de kilometri prin America de Sud. Ultima etapă va fi cea mai scurtă din programul Raliul Dakar. Piloţii vor trebui să se concentreze de-a lungul altor 174 de kilometri, înainte de a ajuns la finalul celei mai dificile provocări din motorsport.

 

Clasament general după etapa 12 (Top 5)
1. Al-Attiyah – Baumel (MINI) 40h18:30
2. De Villiers – Von Zitzewitz (Toyota) 40h54:09
3. Holowczyc – Panseri (MINI) 41h50:21
4. Van Loon – Rosegaar (MINI) 43h20:04
5. Vasilyev – Zhiltsov (MINI) 43h30:49

 

Ce urmează…
Ziua a 14-a (17 ianuarie 2015)
Start/sosire: Rosario – Buenos Aires (etapa 13)
Distanţă totală: 393 km, probă specială: 174 km, traseu de legătură: 219 km