Mark Webber va pilota pentru Porsche la Le Mans

Pilotul australian Mark Webber, care in acest moment este prezent in Formula 1, a semnat un contract pe mai multi ani cu cei de la Porsche. El va pilota incepand cu 2014 prototipul Porsche pentru categoria LMP1 care va fi inscris la cursa de 24 de ore de la Le Mans, dar si in campionatul mondial de anduranta (WEC). Webber a concurat deja la Le Mans 24H de doua ori in 1998 si 1999, iar Porsche inca detine recordul de victorii in celebra cursa, reusind sa treaca primii lini de sosire de 16 ori.   

Porsche LMP1

Este o onoare pentru mine sa ma alatur celor de la Porsche in momentul in care acestia revin la categoria de top LMP1 si in WEC. Astept cu nerabdare aceasta noua provocare dupa timpul petrecut in Formula 1. Porsche cu siguranta isi va propune niste obiective inalte si abia astept sa pilotez una dintre cele mai rapide masini sport din lume.” decalara Mark Webber. 

 

Wolfgang Hatz membru al departamentului de cercetare si dezvoltare din cadrul Porsche AG declara: “Sunt foarte multumit ca am reusit sa il aducem pe Mark Webber pentru proiectul LMP1 fiind la ora actuala unul dintre cei mai buni piloti din Formula 1. El deja are experienta la Le Mans si este si un fan Porsche de foarte multi ani.” 

 

Mark va face echipa la Le Mans cu Timo Bernhard si Romain Dumas.