Red Bull Romaniacs 2012 – Graham Jarvis lider dupa ziua a 2-a

După primele două zile în munți, Graham Jarvis este liderul clasei Pro, iar rookie-ul Jonny Walker a izbutit să ajungă pe podium, deși concurează la primul său raliu hard enduro. Andreas Lettenbichler se află pe un confortabil loc doi, în timp ce Chris Birch și Xavirer Galindo sunt la egalitate după ce au parcurs peste 200 de km. Erwin Kovacs este cel mai bine clasat rider român ocupând locul șapte la Pro. 

A doua zi din munți i-a purtat pe rideri prin goluri alpine din munții Lotrioara mutând, pentru o noapte, bivuacul Red Bull Romaniacs 2012 în stațiunea Voineasa, de unde sâmbătă ( 16 iunie) vor reveni în Sibiu.Pentru clasa Pro track managerii au pregătit un ”aperitiv” chiar la 10 km după start. Urcarea a fost una dificilă însă tuturor piloților le-a plăcut, principala problemă a zilei fiind dopurile create  în momentul întâlnirii traseului de la clasa Pro cu cel de la Hobby și Expert. 

 

Xavier Galindo a profitat de problemele pe care le are Chris Birch cu piciorul și l-a depășit pe neo-zeelandez cu destulă ușurință chiar în zona numită ”aperitiv”. Chiar și așa spaniolul nu a reușit să se apropie suficient de mult de locul 1, așa că mâine (sâmbătă) își va juca cartea pentru podium. Faja Melcior este al șaselea, în timp ce Erwin Kovacs ocupă locul șapte. Olandezul mutat în Sibiu, Rienk Tunistra se află pe opt, iar Paul Frățilă și Mani Gyenes se află după două zile pe locurile 17 respectiv 18.Ioan Tara, riderul care a pronit cu mari speranțe la această ediție a Red Bull Romaniacs după ce în 2011 a câștigat la Expert Single, a fost nevoit să abandoneze și în a doua zi de off-road din pricina problemelor tehnice.

Dani Otil și Krisztian Nagy sunt cei mai bine clasați români de la categoria Expert Team  – locul 5, iar Paul Harpa se află tot pe 5 doar că de această dată este vorba bespre clasa Expert Single.La Hobby Single, Răzvan Avramescu este al 12-lea și speră să poată termina pentru a doua oară cel mai dificil raliu hard enduro din lume.Cristi Dunca și tatăl său Romeo se chinuie să prindă podiumul clasei Hobby Team și la jumătatea raliului se află pe locul cinci la 40 de minute de lideri.

 

Ziua a treia este mult mai grea pentru toate clasele cei de la Pro având în a doua jumătate a traseului o coborâre pe o potecă foarte abruptă și pietroasă unde dacă vor cădea le va fi aproape imposibil să mai revină în șa.  Finișul zilei este pe Valea Oltului în localitatea Robești, la 57 de km de Sibiu. În pofida dificultății traseului primul rider este așteptat să ajungă la finiș în jurul orei 11:00 am.