Rasnovul scrie istorie!

Rasnovul isi respecta statutul de etapa vedeta a nationalului de coasta, 92 de sportivi confirmand participarea la prima din cele doua etape ale weekend-ului. Nu este doar un record al vremurilor noastre, ci standardul la care ne vom raporta de azi inainte, pentru ca stacheta este ridicata acolo unde nu a mai fost niciodata.

Spre deosebire de etapele de la Teliu, de aceasta data inscrierile preliminare au fost onorate aproape in totalitate, lista de start apropiindu-se, desi greu de crezut, de numarul 100. Sunt placut surprins ca de aceasta data numarul pretendentilor este aproape egal cu cel al participantilor spune organizatorul Bela Stoica. Pentru mine toti cei 92 de piloti sunt invingatori, pentru ca in vremuri nu foarte dulci sub aspect economic au reusit sa bugeteze o etapa de viteza in coasta. Daca si spectatorii vor onora invitatia pe care o lansam, putem spune ca cercul s-a inchis.” a incheiat presedintele Auto Blic, clubul care patroneaza competitiile automobilistice din judetul Brasov.

 

La primele ore ale diminetii, in padurile de pe “Valea Cetatii” va rasuna din nou simfonia cailor putere, in frunte cu masinile istorice, primele pe ordinea de start a intrecerii, o aparitie ce aduce un aport de eleganta. Nu va ganditi insa la o parada, pentru ca pilotii acestor bijuterii mecanice au cu totul alte idei, dand nastere la batalii cot la cot cu rudele moderne.

 

Fiecare din cei 92 de piloti participanti va adauga la festinul automobilistic in felul sau, iar capul de afis il tin cei mai titrati piloti ai categoriilor vedeta ale automobilismului romanesc. Astfel, publicul va putea gusta evolutiile lui Lucien Hora, Paul Andronic, Daniel Onoriu, Gunther Graef, fostul campion Edu Stan si ceilalti combatanti ai Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop, alaturi de „acrobatii” din Campionatul National de Raliuri Dunlop: Vali Porcisteanu, Dan Girtofan, George Grigorescu, Bogdan Barbu, Simone Tempestini, Viorel Ivan.

 

20 de concurenti care debuteaza in acest sezon in intrecerile de coasta se vor alinia la startul traseului de 4.2 km, vom vedea un monopost – Lola F3000 a campionului din ultimii 2 ani, resiteanul Lucien Hora –  o masina prototip – Radical Clubsport, o prezenta inedita, in mainile fostului kartist Radu Fenyo – alaturi de o multitudine de bolizi preparati la limitele andurantei si o serie de masini derivate si asemanatore estetic, dar foarte diferite tehnic fata de cele de serie. Intr-un cuvant – viteza in coasta, sau viteza pe traseu montan, una dintre cele mai libertine discipline sub aspect tehnic, romantice, spectaculoase, dar si periculoase intre ramurile automobilismului sportiv.

 

Dupa cum era usor de anticipat, cu un numar atat de mare de concurenti, toate categoriile s-au animat ca prezenta si ne asteptam la suspans si lupta sportiva. La grupa A Traian Negru vede venirea brasoveanului Gunther Graef, care a terminat de reconstruit Toyota sa Celica, la bordul careia spera sa obtina laurii cursei sale de casa. La grupa N observam mai multi pretendenti la prima pozitie, in frunte cu Catalin Cismaru, insa este de urmarit sosirea “ralistilor” Vali Porcisteanu, Bogdan Barbu, sau Simone Tempestini. Cat despre clasamentul “Open” si grupa H, stim deja din sezonul anterior cine a monopolizat victoriile de etapa, asa ca ne ramane sa-i admiram pe Lucien Hora, Paul Andronic si bolizii lor. Nu se stie niciodata, insa, in sporturile cu motor.

 

Si vremea tine cu organizatorii brasoveni si sportivii prezenti, cu soare prognozat pe intreg parcursul weekend-ului, un soare bland insa, care nu va impinge mercurul termometrelor mai sus de 25-26 de grade celsius.

 

Toate ingredientele unui weekend memorabil pentru pasionatii de viteza sunt prezente, ramane doar sa luam startul in etapele III si IV ale Campionatului National de Viteza in Coasta – Dunlop!

Trofeul „Rasnov” Date tehnice

 

Sector de drum : DN 1E Rasnov – Poiana Brasov  

            Locul desfasurarii : Rasnov
            Sector de drum : DN 1E Rasnov – Poiana Brasov 
            Lungime : 4.200 km
            Panta maxima : 6,4 %
            Locul startului : DN1E km 16 +400
            Locul sosirii : DN1E km 20 + 500

Trofeul „Rasnov”Program

 

Recunoasteri cronometrate

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 09:00 – 10:30

Antrenamente mansa I-a

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 10:30 – 12:15

Antrenamente mansa a II-a

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 12:15 – 14:00

Concurs – Mansa a I-a

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 14:00 – 15:45

Concurs – Mansa a II-a

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora: 15:45 – 17:30

Festivitatea de premiere

Ziua: sambata (16 iunie), duminica (17 iunie)

Ora 19:00 / Locul: Pensiunea „Valea Cetatii”

 

Trofeul „Rasnov” –  Restrictii de circulatie:
Sambata (16 iunie) si duminica (17 iunie)
Drumul: DN1E Sectorul: km15 + 600 (Poiana Brasov – Cabana Acapulco) – km 22 (Rasnov – Motel Acapulco)
Intervalul Orar: 08:00 – 19:00