Noul BMW seria 6 cabriolet a fost lansat in Romania

Vineri 25 martie BMW Group Romania a lansat intr-un cadru inedit noua serie 6 cabriolet. Cei de la BMW au surprins placut prin locatia aleasa pentru prezentarea noului model si anume magazinul de mobilier si accesorii Bo Concept.

Amfitrionii acestui eveniment au fost Marco Schulz, director general BMW Group România si designerul Jochen Paesen de la BMW Group Design cu o prezentare exceptională a viziunii departamentului de design in crearea noului model seria 6. Eforturile acestora au fost deja recunoscute înainte de lansare, BMW Seria 6 Cabriolet fiind desemnat cu premiul “red dot design award”, pentru design excepţional.

Noul model vine cu o serie de premiere tehnologice pentru segment, printre care două motorizări TwinPower Turbo de ultimă generație, cutie de viteze automată cu 8 trepte (disponibilă standard pe ambele versiuni), direcţie integrală (Integral Active Steering), ultima generaţie de Head-Up Display full-color sau display cu tehnologie flat screen la interior.

Noul BMW Seria 6 va fi fabricat la Dingolfing, Germania, în aceeaşi locaţie cu gama BMW Seria 5 şi BMW Seria 7, folosind tehnologii inovatoare de planificare a producţiei, dar şi soluţii de eficientizare care reduc consumul de energie. Este exemplu noului sistem de prese cu prelucrare progresivă care poate prelucra până la 160 de componente pe minut şi realizează o economie, pe parcursul unui an, de aproximativ cinci milioane kilowatt-oră comparativ cu procesele convenţionale de matriţare.

Pentru ca BMW tine intotdeauna cont de istorie si traditie, noul BMW Seria 6 Cabriolet păstrează trăsăturile clasice de design, aşa cum au fost definite de BMW 501, 502 sau 503 – capota alungită care inspiră putere şi prestanţă, habitaclu împins mult în spate, ampatamentul mărit pentru mai multă stabilitate pe şosea. În acelaşi timp oferă toate elementele pentru o călătorie luxoasă şi confortabilă, specifică unui Grand Tourer, dar oferă şi sportivitatea remarcabilă BMW.

Sunt cu adevărat speciale momentele în care pot spune cu aşa de multă convingere: acesta este cel mai bun automobil din segment. Aveţi în faţă unul din cele mai elegante modele BMW din istorie. Deşi este vorba de un cabriolet, noul BMW Seria 6 este un adevărat drivers car, construit pentru plăcerea de a conduce”, a declarat Marco Schulz, director general BMW Group România.

Noul BMW Seria 6 Cabriolet este disponibil in România din data de 26 martie 2011 în două variante de motorizare: 640i cu un motor cu 6 cilindri in linie Twin Power Turbo, injectie directa si Valvetronic care genereaza o putere de 235Kw/320CP, la preţul de 72 050 Euro fără TVA, iar pentru cei doritori de mai multa putere BMW propune varianta 650i, cu un motor V8 ce dezvolta 300Kw/ 409cp la preţul de 83 600 Euro fără TVA.

[nggallery id=141]