Chevrolet are multe de sărbătorit la Geneva 2011

  • Versiunea de serie a variantei Cruze hatchback
  • Noul Aveo dovedeşte cât de bine pot arăta autovehiculele sedan de mici dimensiuni
  • Camaro coupe şi convertible sunt lansate în Europa
  • Rezultate record în 2010
  • 2011 este an aniversar

Principala ştire este premiera mondială a versiunii produse în serie a sportivului Cruze hatchback, precum şi lansarea în Europa a noului şi atrăgătorului Aveo sedan şi a legendarului autovehicul Camaro convertible. Autovehiculul electric cu autonomie extinsă al mărcii Chevrolet, multipremiatul Volt, nu va fi doar expus. Maşina anului în America de Nord va fi disponibilă şi pentru scurte teste de conducere, ca parte a activităţilor Chevrolet în pavilionul verde (Pavillon Vert) al Salonului, în timpul zilelor destinate presei şi publicului.

Pe lângă expunerea noilor autovehicule în cadrul standului, Chevrolet a anunţat recent că în 2010 a obţinut cea mai bună cotă de piaţă din istorie în Europa, în timp ce, anul acesta, compania demarează un ambiţios program de activităţi pentru aniversarea a 100 de ani de la fabricarea primului Chevrolet.

Variantele Camaro coupe şi convertible vor fi cu siguranţă în centrul atenţiei la Geneva. Disponibile cu motor V8 când vor fi puse în vânzare la anumiţi dealeri Chevrolet în septembrie, aceasta dezvoltă 432 CP şi generează un cuplu de 569 Nm, îi conferă noului Camaro un nivel de putere corespunzător aspectului. Dacă este combinat cu o transmisie automată cu şase trepte, acest motor dezvoltă 405 CP/556 Nm şi este prevăzut cu sistemul de reducere a consumului de carburant al GM, Active Fuel Management (Gestionarea activă a consumului de carburant), care îi permite să utilizeze doar patru cilindri atunci când autovehiculul este încărcat uşor.

2010: un an cu vânzări record

Câştigarea Campionatului Mondial de Turisme nu a fost singurul motiv de bucurie pentru Chevrolet în 2010. Anul a culminat cu vânzări totale în Europa de 477.194 de autovehicule, reprezentând o creştere cu 12,0 procente faţă de 2009 şi cel de-al doilea cel mai bun rezultat obţinut vreodată de Chevrolet în Europa.

Cota Chevrolet în Europa a crescut până la cea mai mare valoare istorică, de 2,5%. Anul s-a terminat cu valori record ale cotei de piaţă, de 2,7% în al patrulea trimestru şi de 3,0% în decembrie. Pe tot parcursul anului, cota de piaţă a crescut în 21 de ţări din Europa.

2011: anul centenarului

Rezultatele bune au creat o premiză perfectă pentru 2011, anul sărbătorii centenarului Chevrolet. În noiembrie 1911, renumitul pilot de curse şi inginer de origine elveţiană Louis Chevrolet, în colaborare cu omul de afaceri american William Crapo Durant, au înfiinţat compania Chevrolet Motor Company în Flint, Michigan, iar primul autovehicul Chevrolet a fost luxosul model cu şase cilindri Classic Six, a cărui producţie în serie a început curând după înfiinţarea companiei. Pentru a marca această ocazie istorică, compania dezvoltă un ambiţios program de activităţi. Vă puteţi aştepta la alte ştiri pe parcursul anului.