Eficienţa se întâlneşte cu plăcerea condusului, eleganţa se intersectează cu versatilitatea: Noul BMW Seria 5 Touring

Noul BMW Seria 5 Touring combină plăcerea condusului, eficienţa, versatilitatea şi eleganţa sportivă. A patra generaţie a modelului Touring din segmentul superior se impune prin eleganţă şi puterea designului, pin funcţionalitatea modernă de nivel premium şi prin dinamica specifică mărcii, toate acestea combinate cu o eficienţă remarcabilă. Confortul sporit şi particularităţile de siguranţă, care includ numeroase sisteme de asistare a conducătorului întâlnite exclusive la BMW, dovedesc calităţile remarcabile ale noului BMW Seria 5 Touring.

În România noul model este disponibil pentru comenzi. Primele livrări se vor face încpând cu luna septembrie.

Preţuri pentru România
523i – 38.050,00 Euro fără TVA
535i – 45.300,00 Euro fără TVA

520d – 37.300,00 Euro fără TVA
530d – 44.300,00 Euro fără TVA

Design: stil individual, eleganţă sportivă.

Noul BMW Seria 5 Touring se remarcă prin designul unic al suprafeţelor. Caracterul special al noului model este reflectat de aspectul puternic şi dinamic. Cu o capotă lungă a compartimentului motor, console scurte, ampatamentul cel mai lung din segment, silueta prelungă şi linia acoperişului înclinată mult spre înapoi, noul BMW Seria 5 Touring are o eleganţă sportivă deosebită. Toate elementele de design accentuează sportivitatea modelului.

Versatilitate: soluţii inteligente pentru o funcţionalitate modernă.

Graţie unui interior multifuncţional şi soluţiilor inteligente de detaliu, noul BMW Seria 5 Touring este complet echipat pentru a îndeplini cele mai diverse cerinţe. Compartimentul de bagaje are un volum de 560 litri. Dacă este nevoie, o creştere a capacităţii la un maximum de 1.670 litri este garantată de rabatarea spătarelor în raport 40 : 20 : 40, o caracteristică unică în segment. Unghiul spătarelor poate fi reglat la o înclinaţie de până la 11 grade. Spătarul poate fi rabatat prin folosirea a două leviere de control aflate în interiorul compartimentului de bagaje, iar husa de spaţiului de încărcare este coborâtă automat la închiderea hayonului. Luneta, ce se poate deschide separat, oscilează automat în sus la simpla apăsare a unui buton, o altă caracteristică specială a mărcii.

Experienţa condusului: dinamică superioară şi confort remarcabil.

Cele mai avansate tehnologii de transmisie şi suspensii asigură o sportivitate superioară şi un nivel ridicat al confortului călătoriei. Sistemul opţional Dynamic Driving Control permite celor de la volan să regleze răspunsul suspensiei, al direcţiei, al motorului şi cutie de viteze, precum şi a sistemelor de asistare electronică. Noul BMW Seria 5 Touring dispune în dotarea standard de suspensie pneumatică pe puntea spate, care include şi posibilitatea de reglare automată a gărzii la sol. Adaptive Drive şi Integral Active Steering sunt de asemenea disponibile în pachetul de dotări opţionale.

Noul BMW Seria 5 Touring va beneficia încă de la lansare de două versiuni de motoare pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie, dar şi de variante diesel cu patru, respectiv cu şase cilindri. BMW 520d Touring va fi propulsat de un motor turbo diesel cu patru cilindri, cu blocul motor din aluminiu şi injecţie directă Common Rail de ultimă generaţie. Propulsorul va dezvolta 135 kW/184 CP. Unitatea va fi echipată cu funcţia Auto Start Stop ca dotare standard, consumul mediu de combustibil este de 5,1 litri/100km, iar nivelul emisiilor CO2 va atinge 135 g/km în ciclul de testare EU, ceea ce va reprezenta cea mai bună valoare din segment.

Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie din echiparea modelului BMW 535i Touring – cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC – dezvoltă o putere de 225 kW/306 CP. Nivelul maxim al puterii furnizate de propulsorul cu şase cilindri în linie din echiparea versiunii BMW 523i Touring este de 150 kW/204 CP. BMW 530d Touring dispune tot de un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, dar care dezvoltă 180 kW/245 CP. Datorită tehnologiei BMW BluePerformance, acesta respectă normele de emisii EU6. Toate versiunile noului BMW Seria 5 Touring îndeplinesc în totalitate cerinţele standardelor EU5.

BMW EfficientDynamics: BMW Seria 5 Touring lider în eficienţă.

Toate versiunile noului BMW Seria 5 Touring sunt disponibile opţional cu o transmisie automată BMW cu opt trepte. La fel ca şi servodirecţia asistată electric utilizată la toate variantele, aceasta are o contribuţie suplimentară la îmbunătăţirea eficienţei automobilului În funcţie de model, măsurile standard BMW EfficientDynamics cuprind recuperarea energiei la frânare (Brake Energy Regneration), funcţia Auto Start Stop (BMW 520d), indicator al punctului de schimbare optim al treptelor de viteză, componente auxiliare electrice gestionate inteligent şi control activ al flapsurilor de aerisire ai grilei radiatorului. O construcţie inteligentă cu materiale uşoare a fost utilizată la nivelul uşilor, al capotei, al panourilor laterale din faţă, al trenului de transmisie şi al componentelor suspensiei, realizate din aluminiu.

Sisteme inovatoare de asistare a conducătorului prin BMW ConnectedDrive.

Spectrul de tehnologii oferit de BMW ConnectedDrive cuprinde, printre altele, Parking Assistant (sistem de parcare automată), Surround View (vedere panoramică pentru parcare realizată cu un sistem de 3 camere video), avertizare la coliziune cu activare a frânelor în combinaţie cu Active Cruise Control (tempomat activ), Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea sensului), Speed Limit Info (info pentru limita de viteză), asistare a fazei lungi, BMW Night Vision cu detectarea persoanelor, precum şi Head-up Display. În plus, funcţii inovatoare pentru birou pot fi utilizate prin intermediul Bluetooth.

Dezvoltare şi producţie comună cu BMW Seria 7.

BMW Seria 5 Touring se bazează pe o arhitectură de automobil ce a fost dezvoltată recent şi care este utilizată şi la limuzinele de lux BMW Seria 7. Producţia comună a gamelor BMW Seria 5 Touring, BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Gran Turismo şi BMW Seria 7 la uzina BMW din Dingolfing, combinată cu utilizarea la scară largă a componentelor comune, asigură o producţie deosebit de eficientă care încorporează maximum posibil de standarde de calitate.

Descriere pe scurt.

• Noul BMW Seria 5 Touring îşi va face intrarea pe piaţă cu două motoare pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, şi cu două versiuni diesel, una cu patru cilindri şi una cu şase cilindri. Motorul pe benzină din echiparea BMW 535i Touring furnizează 225 kW/306 CP, respectiv 150 kW/204 CP în cazul modelului BMW 523i Touring. BMW 530d Touring este propulsat de un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 180 kW/245 CP. BMW 520d Touring, echipat cu motor diesel cu patru cilindri ce furnizează o putere de 135 kW/184 CP, atinge cel mai înalt grad de eficienţă din segment, cu un consum mediu de combustibil de 5,1 litri/100km şi un nivel al emisiilor CO2 de 135 g/km, valori în ciclul de testare EU.

• O transmisie automată cu opt trepte este disponibilă opţional pentru toate versiunile noii game BMW Seria 5 Touring. De asemenea, clienţii pot opta pentru varianta sport, care dispune de clapete de schimbare a vitezelor amplasate pe volan. Datorită configuraţiei inovatoare a angrenajului, eficacităţii interne de neegalat şi masei optimizate, transmisia automată cu opt trepte combină confortul schimbării vitezelor, dinamica şi eficienţa la cel mai înalt nivel.

• Caracteristicile remarcabile în ceea ce priveşte dinamica şi confortul sunt atinse de combinaţia dintre puntea faţă cu dublu braţ de control şi cea spate care dispune de ansamblu V integrat. Noul BMW Seria 5 Touring oferă, în dotarea standard, o suspensie pneumatică pe puntea spate, cu reglarea automată a gărzii la sol. Opţional, tehnologia Integral Active Steering (direcţie integral activă) include puntea spate cu bracarea roţilor în funcţie de situaţie cu un unghi de direcţie de maximum trei grade. Această tehnologie are consecinţe asupra diametrului de bracaj care este redus cu 0,5 metri, dar şi pentru stabilitate la viteze mari.

• Manevrabilitatea gamei BMW Seria 5 Touring este caracterizată de o dinamică mult îmbunătăţită şi de o sporire a confortului, care de asemenea poate fi remarcată cu uşurinţă. Driving Dynamic Control (Controlul Dinamic al Condusului), disponibil în combinaţie cu transmisia automată sport (din pachetul de opţiuni), Dynamic Damper Control (Controlul Dinamic al Amortizoarelor) şi Integral Active Steering (direcţia integral activă) permit ajustarea caracteristicilor de confort şi sportivitate.

• Cockpitul orientat către conducător, cu funcţii de control intuitive, sporeşte plăcerea condusului specifică mărcii BMW, subliniind – în acelaşi timp – ambianţa sofisticată din interiorul compartimentului pasagerilor de la noul BMW Seria 5 Touring. Particularităţile standard includ un panou de instrumente ce dispune de tehnologia Black Panel, volan multifuncţional şi sistem de control iDrive de ultimă generaţie, al cărui controller este situat pe consola centrală, selecţie directă şi butoane pentru opţiuni, la care se adaugă un afişaj de control cu diagonala de 10,2 ţoli (26 cm) sau de 7 ţoli (17,8 cm), armonios integrat în panoul de bord. Opţional, clienţii pot opta pentru Head-up Display care a fost optimizat suplimentar în ceea ce priveşte complexitatea, rezoluţia şi dimensiunea afişajului.

• BMW ConnectedDrive oferă o gamă unică de funcţii pentru confort, siguranţă şi infotainment sporite. Ca şi în cazul versiunii sedan, noul BMW Seria 5 Touring vine echipat cu un nou set de sisteme moderne care include Parking Assistant (sistem de parcare automată), avertizare la coliziune cu activare a frânelor în combinaţie cu Active Cruise Control (tempomat activ) şi funcţie Stop & Go, precum şi Surround View (vedere panoramică la parcare printr-un sistem de 3 camere video). Alte opţiuni sunt Head-up Display, Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea sensului), Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Speed Limit Info (info pentru limita de viteză), asistare a fazei lungi, BMW Night Vision cu detectarea persoanelor, Park Distance Control (controlul distanţei de parcare).

• Noul BMW Seria 5 Touring se remarcă printr-o structură deosebit de rigidă a caroseriei cu masa optimizată. Standardul foarte ridicat al protecţiei pasagerilor este completat, pe lângă compartimentul stabil, de măsuri extinse de siguranţă – disponibile în dotarea standard -, care includ centuri de siguranţă automate cu prindere în trei puncte pentru toate locurile, airbag-uri frontale şi laterale, tetiere active în caz de accident pentru conducător şi pasagerul din dreapta, airbag-uri cortină şi indicatorul de defecţiune a pneului. Capota activă este optimizată semnificativ pentru protecţia pietonilor. Luminile pentru timp de zi, proiectoarele pentru ceaţă, stopurile de frână adaptive, în două faze, şi tempomatul cu funcţia de activare a frânelor fac parte din pachetul dotărilor standard. Farurile reglabile cu xenon cu distribuţie variabilă a luminii, controlul razei de acţiune a farurilor reglabile sunt disponibile ca echipamente opţionale.

• Motoare:

BMW 535i Touring: motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu TwinPower Turbo, injecţie directă (High Precision Injection) şi VALVETRONIC. Capacitate: 2.979 cmc, putere maximă: 225 kW/306 CP la 5.800 rpm, cuplu maxim: 400 Nm între 1.200 şi 5.000 rpm. Acceleraţie [0-100 km/h]: 6,0 (transmisie automată: 6,1) secunde. Viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu de combustibil conform standardelor EU: 8,6 (transmisie automată: 8,5) litri/100 km. Emisii CO2 conform standardelor EU: 201 (transmisie automată: 197) g/km, standard de emisii: EU5.

BMW 523i Touring: motor pe benzină, şase cilindri dispuşi în linie, cu injecţie directă (High Precision Injection) în ardere lentă. Capacitate: 2.996 cmc, putere maximă: 150 kW/204 CP la 6.100 rpm, cuplu maxim: 270 Nm între 1.500 şi 4.250 rpm. Acceleraţie [0-100 km/h]: 8,2 (transmisie automată: 8,4) secunde. Viteză maximă: 231 (transmisie automată: 227) km/h. Consum mediu de combustibil conform standardelor EU: 7,9 (transmisie automată: 7,8) litri/100 km. Emisii CO2 conform standardelor EU: 185 (transmisie automată: 182) g/km, standard de emisii: EU5.

BMW 530d Touring: motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei şi injecţie directă Common Rail (piezoinjectoare, presiune maximă de. injecţie: 1.800 bar). Capacitate: 2.993 cmc, putere maximă: 180 kW/245 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 540 Nm între 1.750 şi 3.000 rpm. Acceleraţie [0-100 km/h]: 6,4 (transmisie automată: 6,4) secunde. Viteză maximă: 243 (transmisie automată: 242) km/h. Consum mediu de combustibil conform standardelor EU: 6,4 (transmisie automată: 6,3) litri/100 km. Emisii CO2 conform standardelor EU: 169 (transmisie automată: 165) g/km, standard de emisii: EU5.

BMW 520d Touring: motor diesel, cu patru cilindri, cu carter din aluminiu, turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei şi injecţie directă Common Rail (injectoare solenoid, presiune maximă de. injecţie: 1.800 bar). Capacitate: 1.995 cmc, putere maximă: 135 kW/184 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 380 Nm între 1.900 şi 2.750 rpm. Acceleraţie [0-100 km/h]: 8,3 (transmisie automată: 8,3) secunde. Viteză maximă: 222 (transmisie automată: 220) km/h. Consum mediu de combustibil conform standardelor EU: 5,1 (transmisie automată: 5,3) litri/100 km. Emisii CO2 conform standardelor EU: 135 (transmisie automată: 139) g/km, standard de emisii: EU5.