Frankfurt Motor Show – CITROËN TUBIK


Odata cu lansarea portalului Multicity, CITROËN si-a consolidat pozitia de companie care faciliteaza mobilitatea. Continuand cercetarile in acest domeniu, Marca exploreaza astazi o noua directie. Folosindu-se de experienta cumulata si de cea mai buna “Créative Technologie”, CITROËN a dezvoltat un mijloc de transport high-tech, denumit Tubik, care are o singura idee centrala: placerea de a calatori.

Astazi, calatoria a devenit mai importanta decat distanta. In lumea moderna, informatia calatoreste mai rapid decat oamenii, aceeasi calatorie putand fi facuta folosind o multitudine de mijloace de transport, iar consumatorii cauta, in primul rand, o modalitate cat mai usoara de a calatori. In consecinta, provocarea adresata producatorilor auto este aceea de a dezvolta solutii potrivite problemelor de mobilitate din viitor. Proiectul Multicity este rezultatul studiilor CITROËN legate de mobilitate. Acest proiect a devenit deja realitate prin lansarea in Franta a portalului online CITROËN Multicity, un planificator de calatorii ce ia in calcul toate modalitatile de transport (masina, tren, avion, etc.) pentru a facilita deplasarea. Astazi, proiectul Multicity mai face inca un pas inainte, oferind o noua solutie: Tubik, un concept car menit sa reinvie adevarata semnificatie a calatoriei.

 

Aceasta este provocarea la care raspunde conceptul Tubik, un vehicul cu 9 locuri ale carui caracteristici si stil reflecta prestigiul unui sedan modern. Tubik a fost inspirat de modelul Type H, renumitul model CITROËN poreclit „TUBUL” de catre publicul larg (numele predecesorului sau). Echipele de design CITROËN i-au conferit conceptului Tubik un stil distinctiv, neobisnuit, utilizand culori si materiale care au ca scop satisfacerea celor mai inalte standarde in termeni de sofisticare si confort.

 

Pentru a reinvia placerea de a calatori, Tubik creaza o capsula in stil lounge dedicata confortului si relaxarii. Scaunele modulare, ce pot fi dispuse in diferite moduri (semi-intinse, fata in fata, etc.) si tehnologia disponibila la bord (ce include un ecran central gigant si sunet spatial de inalta definitie) transforma interiorul intr-o zona pentru locuit si interactiune sociala. Calatoria devine la fel de importanta ca destinatia!

 

Imbinarea functionalitatii cu designul

 

Designul conceptului Tubik este un omagiu adus modelului CITROËN TUB (de la acronimul francez pentru vehicul comercial cu tractiune fata) si upgrade-ului sau ingenios, reprezentat de CITROËN Type H, ale carui versatilitate si stil l-au transformat in best-seller ale acelor vremuri (jumatate de milion de unitati vandute in cei 34 de ani in care a fost produs). Avand o forma asemanatoare cu cea a predecesorului sau, Tubik este suficient de spatios (2.08m latime, 2.05m inaltime si 4.80m lungime) pentru a transporta 9 pasageri.

Pentru ca Tubik sa inspire si mai multe siguranta, designerii CITROËN au combinat doua culori contrastante: culoarea gri metalizata a caroseriei acopera culoarea alb perlat la fiecare capat, construind pozitia motorului cu combustie interna (in fata) si a motorului electric (in spate) folosite de catre trenul de rulare diesel full-hybrid

 

Calatorii fara limite

 

Tubik nu este doar un vehicul exceptional de spatios, ci este si prietrenos cu mediul inconjurator. Datorita tehnologiei Hybrid4, acesta reuseste sa pastreze nivelul emisiilor de CO2 aproape de cele ale unui sedan conventional. Trenul de rulare full-hybrid diesel imbunatateste autonomia si maximineaza nivelul de aderenta datorita tractiunii integrale (rotile fata conectate la motorul cu ardere interna si rotile spate conectate la motorul electric).

 

Tubik are roti de 22 inch echipat cu anvelope inalte si inguste cu rezistenta foarte scazuta la rulare pentru a optimiza consumul de carburant. Pentru un compromis mai bun intre confort si tinuta de drum, Tubik are suspensie hydractive, o tehnologie exclusiva CITROËN. Garda la sol a vehiculului este controlata in timp real, deci ramane constanta, indiferent de incarcatura. La viteze mari, garda la sol se diminueaza automat pentru a imbunatati coeficientul aerodinamic si pentru a scadea consumul de carburant si emisiile de CO2.

Comentarii

comentarii