Macadamul a inceput sa rareasca echipajele

Prima bucla a zilei a doua din cadrul Raliului „Tara Barsei” Dunlop-Klar Professional s-a incheiat, dar cei 22 de kilometri au fost fatali pentru cinci echipaje. Astfel, echipajul Dan Tatoiu/Tudor Marza (Mitsubishi Evo IX) a fost nevoit sa se retraga din motive tehnice, la fel ca Ferencz Csaba/Pap Csaba (Mitsubishi Evo IX), Eugen Badina/Aurelian Badina (Ford Escort Mk2) si Dragos Argeseanu/Eugen Pop (Subaru Impreza STI), iar echipajul Serban Tomita/Csegzy Laszlo (Citroen Saxo) a iesit in decor, dar, din fericire, cei doi sunt in regula. In schimb Daniel Ungur, liderul detasat de la clasa 19, s-a retras din raliu dupa superspeciala, din cauza unor probleme la motor, ce nu au putut fi remediate.

 

Lider dupa aceasta bucla este echipajul Gergo Szabo/Kohler Zoltan (Mitsubishi Evo X), care are doar o secunda avans in fata Lui Bogdan Marisca. Szabo s-a impus pe a treia speciala, cu 9 de zecimi de secunda in fata lui Marisca, asta dupa ce clujeanul il surclasase, pe a doua proba, cu 3.6 secunde pe campionul national en-titre. „Am avut ceva probleme, pe prima speciala, intrucat masina a alunecat. Dar, chiar daca nu m-am obisnuit cu noul bolid, imi place foarte mult. Merg doar sa simt masina, fara presiune”, a spus Szabo.

 

Bogdan Marisca,  care il are in dreapta pe Sebastian Itu, inca nu a mers la maximum, intrucat mai are ceva setari de facut. „Pe a doua proba speciala nu am fortat, desi mai era loc. Am avut ceva probleme cu masina, dar si cu o gramada de pietris (pe PS 2 – n.r.), de pe traseu. Respectiva gramada nu era la recunoasteri si am avut mare noroc, intrucat eram de-a latul si am evitat-o la mustata. In rest, e bine si sper sa ajung la final”, a spus Marisca.

 

Al treilea dupa prima bucla, Valentin Porcisteanu, secondat de Dan Dobre, a mers cu „gumele” de la Arad. „Am avut niste «opinci» de la Arad si nu am putut forta la maximum. Pana acum, am mers la tatonare. Schimbam pneurile si incepem sa fortam”, a precizat Porcisteanu, care este la 10 secunde de Gergo Szabo.

 

Al patrulea in ierarhie este echipajul brasovean Manu Mihalache/Janos Soos (Mitsubishi Evo IX), care, la a doar a treia prezenta in acest sezon, spera la un rezultat cat mai bun. Dupa Mihalache/Soos urmeaza Dan Girtofan/Mita Lazarescu (Subaru Impreza) si Marco Tempestini/Dorin Pulpea (Mini John Cooper Works S2000). Titi Aur este doar pe 7, dupa ce a lovit, cu roata stanga spate, un lemn si a ajuns in service cu roata stramba. „Am dat peste un lemn sanatos, care s-a intamplat sa fie pe traiectoria mea. Repet, pe traiectoria mea, nu pe traseu”, a povestit Aur.