Valentin Porcisteanu, noul lider

A doua bucla a Raliului „Tara Barsei” Dunlop Klar-Professional a inclus si „regina” cursei, Sacele-Azuga, o speciala lunga de 24,7 kilometri, proba ce poate rasturna ierahiile. Asa s-a intamplat si acum, Valentin Porcisteanu fortand la maximum, pentru a se impune cu un avans de 20.2 secunde in fata lui Dan Girtofan. Al treilea pe speciala a venit Gergo Szabo, la 21.3 secunde de pilotul argesean, in timp ce Bogdan Marisca a pierdut 26.7 secunde, iar Marco Tempestini a inregistrat un handicap de 30.5 secunde. Apoi, pe urmatoarea speciala, primul a fost Gergo Szabo, urmat, in ordine, de Dan Girtofan (la 0.2 secunde), Valentin Porcisteanu (la 2,4 secunde), Bodan Marisca (la 2.9 secunde) si Marco Tempestini (la 6.3 secunde). Astfel, dupa cinci probe speciale liderul raliului este Valentin Porcisteanu, umat, in ordine, de Gergo Szabo ( 8.9 secunde), Bogdan Marisca (la 18.2 secunde), Marco Tempestini (la 54.4 secunde), Manu Mihalache (la 1.20:5).

 

„Vallino” Porcisteanu s-a tinut de cuvant si, dupa ce si-a schimbat „gumele”, a fortat la maximum, si-a adjudecat cu stil proba lunga si, desi a pierdut doua secunde in fata lui Gergo Szabo la urmatoarea speciala, s-a instalat in fotoliul de lider provizoriu al raliului. „Am schimbat cauciucurile si am fortat. Totusi, am ceva probleme, intrucat pe urmatoarea proba am inceput sa pierd din presiunea din turbo. Am sarit si cand am aterizat, cred ca am lovit ceva. Oricum, parca rotile din fata se cam apropie de praguri, iar o janta s-a spart”, a precizat Porcisteanu, care si-a schimbat, din nou, „gumele”.

 

Gergo Szabo continua sa se joace cu noul sau bolid, fara sa fie interesat foarte mult de rezultat. Astfel, pe proba lunga, si-a permis sa schimbe stilul de pilotaj, fara sa fie prea interesat de timp. Apoi, in a cincea speciala, a fortat si s-a impus fara prea multe probleme. „Mergem sa ne distram. Nimic altceva. Acum, rezultatul conteaza mai putin”, a spus Szabo.

 

Bogdan Marisca, pe final de sezon, pare logodit cu ghinionul, si deja are mari emotii, chiar daca este pe ultima treapta a podiumului provizoriu. „In prima speciala a zilei, s-a indoit bratul de pe stanga spate, apoi, chiar la startul in ultima proba, s-a rupt. Sper sa avem si noi putin noroc si sa terminam raliul”, a punctat pilotul clujean.

 

Dan Girtofan s-a readus aminte, parca, de 2006, an in care a mers la maximum pe ultima trecere pe proba lunga si a castigat raliul. Acum, a fortat din nou si a venit pe doi in ambele speciale, urcand pe patru la general, desi a ajuns in parcul service cu bara fata sparta, cu directia dereglata si cu aparatorul bratului dreapta spate rupt.

 

Marele ghinionist a fost Marco Tempestini, care a prins din urma masina „0”, a mers in spatele ei doi kilometri, pe praf, si a pierdut timp pretios. „Ce sa facem? L-am prins din urma, intrucat facuse o pana. Mai bine ramanea acolo. Dar, asa este la curse”, a spus „Tempesta”.