Batalia decisiva va fi pe ultima proba speciala

  • A patra victorie la Brasov pentru „Vallino”?
  • Marisca vrea un loc pe podium

 

A treia bucla a Raliului „Tara Barsei” Dunlop-Klar Professional, in loc sa limpezeasca lucrurile, mai mult le-a complicat. Astfel, Gergo Szabo s-a impus pe PS 6, cu un avans de 1.4 secunde de Bogdan Marisca, in timp ce Valentin Porcisteanu a incheiat pe trei, la 1.8 secunde de campionul national en-titre. Au urmat Marco Tempestini, la 3.7 secunde, Dan Girtofan, la 4.3 secunde si Manu Mihalache, la 12.3 secunde. Gergo Szabo si-a adjudecat si a saptea speciala, la 3.4 secunde in fata lui Porcisteanu, urmatorii fiind, in ordine, Dan Girtofan (la 5.1 secunde), Bogdan Marisca (la 5.8 secunde), Marco Tempestini (la 11.2 secunde) si Manu Mihalache (la 13.1 secunde). Cu o proba speciala inainte de final, Valentin Porcisteanu mai are un avans fragil, de doar 3.7 secunde, in fata lui Gergo Szabo, intre ei urmand sa se dea batalia pentru victora finala. Bogdan Marisca este la 20.2 secunde de liderul clasamentului provizori si, teoretic, si el mai poate spera la victorie. Dan Girtofan (la 40 de secunde), Marco Tempestini (la 1.04:1) si Manu Mihalache (la 1.40:7) pot spera doar la o clasare cat mai buna, podiumul fiind un departe pentru ei. S-au mai inregistrat si trei abandonuri in cele doua speciale. Echipajul Ioan Balea/Raoul Papp a abandonat cu masina in flacari, in timp ce echipajul Szabo Csongor/Marcus Andreoiu s-a retras din cauza unor probleme tehnice. Edwin Keleti, desi a ajuns in parcul service dupa PS 5, a abandonat din motive tehnice, el neluand startul in a sasea proba speciala.

 

A patra victorie la Brasov pentru „Vallino”?

 

In cele doua speciale (6 si 7), Valentin Porcisteanu nu a fortat, preferand sa ramana in fata si sa dea atacul decisiv pe ultima proba, Sacele – Azuga 2, lunga de 27,4 kilometri. „Nu mi-au placut foarte mult cele doua speciale si am incercat sa imi pastrez un avantaj in fata lui Gergo Szabo. Vine proba lunga, care imi place la nebunie si acolo vor merge la maximum. Ar fi extraordinar sa castig raliul. Ar fi al patrulea triumf la o cursa din Brasov. Dar, nici locul doi nu ar fi prea rau, intrucat ar insemna puncte importante in clasamentul general”, a afirmat Porcisteanu.

Marisca vrea un loc pe podium

 

Gergo Szabo continua sa testeze masina si, desi nu recunoaste, o victorie la Brasov ar insemna mult pentru el, campionul national en-titre avad un sezon de cosmar. In schimb, Bogdan Marisca are un singur obiectiv: sa termine raliul pe podium. „Nu mai fortez pe ultima proba speciala. Ar fi foarte bine daca am termina pe podium. Setarile masinii sunt excelente, dar este cam firava in aceste momente. Sa vedem ce va fi”, a spus Marisca, pilotul clujean traind periculos, intrucat, la un viraj, a „pus” masina pe doua roti. „Cand am vazut ca se apropie pamantul pe dreapta, am «pus» gazul. Daca era sa ma rastorn, nu mai conta daca masina era turata sau nu. Dupa cativa metri, am ajuns pe patrui roti si ne-am continuat cursa”, a povestit clujeanul.