Pirelli va investi în continuare aproximativ 200 de milioane de euro în România până în 2021

Pirelli aniversează zece ani de prezență industrială în România și anunță investiții suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, până în anul 2021, la Polul industrial din Slatina, subliniind importanța strategică a acestuia pentru activitățile Grupului. Când va fi finalizat, noul plan de investiții va crea noi locuri de muncă și va crește capacitatea anuală de producție de la 10 milioane la 15 milioane de unități.

pirelli1

Aniversarea celor zece ani a fost marcată de vizita la fabrica Pirelli a Prim-ministrului României, Dacian Cioloș. El a fost însoțit de ministrul Finanțelor Publice, Anca Dana Dragu, și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru. Grupul Pirelli a fost reprezentat de Vice-președintele Executiv și CEO, Marco Tronchetti Provera, și de directorul general executiv al Pirelli Tyres România, Giuliano Menassi, care este și șeful Departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Grupului.

 

Investițiile suplimentare planificate de acum și până la sfârșitul anului 2021 vor permite o îmbunătățire pe mai departe a competitivității industriale a Pirelli la nivel European. Astfel, suprafața fabricii, care încă de la începuturile sale a beneficiat de cele mai avansate tehnologii pentru fabricarea de anvelope auto pentru segmentul Premium destinat în principal piețelor din Europa de Est, va fi extinsă la 260.000 m², de la 210,000 m² în prezent. Planul de dezvoltare implică, de asemenea, zona de producție de la Slatina dedicată sporturilor cu motor, incluzând o unitate de producție pentru campionatul de Formula 1 care să funcționeze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

 

Domnul Tronchetti Provera a declarat: “De-a lungul acestui deceniu, Pirelli nu a încetat să se dezvolte. Acest lucru nu se datorează doar amplasării strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezintă un hub logistic și comercial de importanță majoră pentru toată Europa de Est, ci și capacității de a atrage și de a sprijini investițiile internaționale demonstrată de instituțiile țării, pentru care Italia este al doilea partener comercial și unul dintre cei mai importanți din punct de vedere al investițiilor“.

 

Angajamentul Pirelli față de comunitatea locală

Grupul Pirelli a intrat în România în anul 2004, când a înființat compania “Pirelli Tyres România”. Construcția fabricii de anvelope este un proiect greenfield început în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate în 2006.

 

Simultan cu prezența sa industrială în țară, compania Pirelli este implicată într-o serie de proiecte de cercetare împreună cu Universitățile din București și Craiova și este angajată în numeroase activități sociale și culturale. Printre acestea se numără un proiect pentru promovarea culturii italiene în Slatina și, în colaborare cu importantul club italian de fotbal Internazionale Milano, proiectul InterCampus dedicat copiilor din oraș, precum și parteneriatul dintre Spitalul Niguarda din Milano și spitalul de urgenta din Slatina.