Team Schubert obţine prima victorie în ADAC GT Masters – John Edwards revine pe circuit după vizita la DTM

John Edwards, pilot BMW în USCC, a vizitat DTM.

John Edwards (SUA), care concurează cu BMW Z4 GTLM pentru BMW Team RLL în acest sezon din UNITED SportsCar Championship (USCC), a văzut ce înseamnă DTM după ce şi-a vizitat coechipierii BMW în week-endul de la Oschersleben. La începutul carierei sale, Edwards a petrecut doi ani în apropiere de “Motorsport Arena Oschersleben”, perioadă în care a putut urmări îndeaproape cursele din DTM. În vârstă de 23 de ani, americanul a putut vedea, în premieră, ce înseamnă atmosfera DTM. Următoarea cursă a lui Edwards în USCC are loc la Watkins Glen (SUA), pe 29 iunie.

John_Edwards

John Edwards (SUA) a participat în acest week-end la etapa din Continental Tire Sports Car Challenge (CTSCC), ce a avut loc la Lime Rock Park (SUA), în dorinţa de a-şi apăra poziţia de lider în clasamentul piloţilor. Pilotând un model BMW M3 înscris de Fall-Line Motorsport, Edwards şi coechipierul Trent Hindman (SUA) au încheiat pe locul al patrulea şi de această dată, ratând cu puţin o clasare pe podium. Echipa a dominat prima parte a cursei, dar a coborât în clasament în urma unui pit stop efectuat după intervenţia Safety Car. Terry Borcheller (SUA) şi Mike LaMarra (SUA) au ocupat locul al optulea cu un alt model BMW M3.

 

Blancpain Endurance Series: ROAL Motorsport pe podiumul clasei Pro-Am.

Cea de-a doua etapă din Blancpain Endurance Series, care a avut loc la Silverstone (Marea Britanie), s-a încheiat cu rezultate bune pentru echipele BMW Sports Trophy din clasa Pro-Am. Cele patru modele BMW Z4 GT3 din pluton nu au reuşit să se claseze în Top 10 pentru clasamentul general, dar maşina #43 înscrisă de ROAL Motorsport a obţinut locul al treilea în ierarhia categoriei sale, fiind cel mai bine clasat BMW Z4 GT3. Maşina #10 TDS Racing a încheiat a patra în clasa ei, în timp ce Ecurie Ecosse a ocupat locul al 18-lea în clasamentul general.

ADAC GT Masters 2014 Eurospeedway Lausitz

ADAC GT Masters: Schubert reuşeşte prima victorie a sezonului la Lausitzring.

Ghinionul a fost spart: Team Schubert a obţinut prima victorie din acest an în cel de-al treilea week-end din ADAC GT Masters, care a avut loc la Lausitzring (Germania). Dominik Baumann (Austria) şi Claudia Hürtgen (Germania) au dominat cursa de duminică, după ce obţinuseră şi pole position, astfel că #19 BMW Z4 GT3 a trecut primul linia de sosire cu un avans de 2,694 secunde în faţa echipajului René Rast (Germania) – Kelvin van der Linde (Africa de Sud), care au pilotat un Audi. După ce au terminat pe locul al patrulea în cursa de sâmbătă, ratând cu puţin o clasare pe podium, cei doi piloţi BMW ocupă poziţia a treia în clasamentul general, cu 82 de puncte. Jens Klingmann (Germania) şi Max Sandritter (Germania) au avut un week-end mai puţin fericit cu #20 BMW Z4 GT3. O problemă tehnică i-a obligat să abandoneze în manşa de sâmbătă. Cu toate acestea, cei doi au reuşit o performanţă bună şi au urcat de pe locul al optulea pe al şaselea în cursa de duminică, astfel că au acumulat opt puncte în clasamentul piloţilor.