BMW are in vedere implicarea in Super GT

Una din conditiile care au precedat momentul revenirii celor de la BMW in DTM a fost expansiunea reglementarilor acestui campionat si in alte competitii de acelasi gen din intreaga lume si aici ne referim la campionatul japonez Super GT si campionatul american Grand-Am.

 

Se pare ca acest lucru se va intampla destul de curand in Super GT, cu mici modificari, cum ar fi capacitatea cilindrica a motorului in DTM fiind folosit un V8 de 4.0L, iar in campionatul japonez un motor V8 de 3.4L.

 

BMW nu intentioneaza construirea unui alt motor pentru campionatul Super GT, dar sigur se va gasi o cale de a echilibra performantele masinilor.” declara Jens Marquardt directorul BMW Motorsport.

 

Mai mult decat atat in 2013 o etapa din Super GT va avea loc in Korea de Sud un acord fiind deja semnat intre cele doua parti respectiv reprezentantii Super GT si promoterul din Korea Woo Myung Holdings., facandu-se astfel un pas important in expansiunea acestui campionat in Asia. Aproape sablonul creat de DTM care a plecat initial cu etape desfasurate exclusiv in Germania, iar in prezent cu etape ce au loc in Marea Britanie, Spania, Austria, Olanda, China si Statele Unite in 2013.