Doar un loc mai este liber in echipa BMW DTM

Cinci din cele sase locuri de piloti in echipa BMW au fost ocupate. Ultimul sosit este campionul en-titre din American Le Mans Series, clasa GT, Joey Hand, care incepand cu anul urmator isi va face debutul in campionatul german de turisme.

Pilotul american in varsta de 32 de ani si-a inceput cariera in anul 1991 in competitiile de karting, iar din 2004 concureaza pe masini BMW in diferite campionate din America de Nord. “Multumesc companiei BMW pentru increderea pe care o au in mine si astept noua provocare din DTM. BMW-ul M3 DTM mi-a placut din prima clipa. Forta de apasare si franele de carbon ale masinii sunt impresionante. Pe cativa membrii ai echipei deja ii stiam, iar pe ceilalti i-am cunoscut la Monteblanco. De-abia astept sa lucrez impreuna cu ei in viitor. declara Joey Hand.

 

Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport spunea despre campionul ALMS, clasa GT: “Joey este membru al familiei BMW de foarte multi ani, iar acum va face parte din proiectul DTM. Succesele sale obtinute de-a lungul carierei au scos in evidenta abilitatile sale bune de pilot si pe durata testului de la Monteblanco cu M3 DTM a fost foarte rapid. Suntem convinsi ca aparitia lui Joey va intari proiectul nostru plus ca si caracterul sau este in ton cu echipa noastra.

 

In acest moment cei cinci piloti din cadrul echipei BMW Motorsport din DTM sunt Andy Priaulx, Augusto Farfus, Bruno Spengler Martin Tomczyk si Joy Hand.