Debut de sezon promitator pentru Honda in WTCC

Inca din luna februarie a acestui an Honda a luat decizia de a intra in lupta din Campionatul Mondial de Turisme. Chiar daca programul celor de la Honda derulat prin cei de la JAS Motorsport va debuta oficial anul viitor prin alinierea la startul campionatului a doua masini pilotate de Tiago Monteiro si Gabriele Tarquini, 2012 a reprezentat oportunitatea de acomodare si dezvoltare a noului model Civic WTCC. 

Tiago Monteiro avea sa aduca primele puncte pentru constructorul nipon chiarla el acasa pe circuitul de la Suzuka in mometul in care acest circuit creat de fondatorul Honda, Soichiro Honda, sarbatorea 50 de ani de existenta iar modelul Civic se afla la cea de-a 40 -a aniversare.  

 

Portughezul a punctat din nou in cea de-a doua cursa a wekendului de la Shanghai, China  insa rezultatul cel mai bun avea sa vina in ultima runda a sezonului cea de la Macao. Tiago e reusit in prima cursa a weekendului sa aduca primul podium pentru Honda la doar cea de-a treia aparitie pe pista de concurs a noului model Civic abia intrat in WTCC. In cea de-a doua cursa Monteiro a ratat la mustata inca un podium terminand cursa in pozitia a patra, reusind un weekend excelent pentru cei de la Honda. 

Alessandro Mariani, seful Honda Racing Team JAS declara dupa weekendul de la Macao: “Sigur ca suntem foarte fericiti pentru rezultatul obtinut, dar din punctul meu de vedere, cea mai mare realizare a noastra in acest weekend a fost sa terminam foarte aproape de cei de la Chevrolet. Cu toate ca masina are potential mare pentru 2013, inca invatam, asa ca vom munci si mai mult pentru sezonul care urmeaza.”