WTCC 2011 : Franz Engstler obtine prima victorie din cariera la Oschersleben

 

Yvan Muller si-a trecut in cont o noua victorie la capatul primei curse din weekendul de pe Oschersleben, reducand la 8 puncte distanta fata de liderul campionatului, Rob Huff. Singurul german care evolua in fata propriilor fani, Franz Engstler s-a rasucit in turul de recunoastere dar a putut sa-si continue parcursul in prima cursa.

 

 

Dupa doua ture in care startul a fost amanat, primul viraj a fost foarte aglomerat, Tarquini atacandu-l pe Dahlgren pe exterior in timp ce Tom Coronel facea acelasi lucru pe interior. Pilotul celor de la Volvo a cazut astfel pe locul cinci, in timp ce BMW-ul lui Coronel se afla pe locul trei, in spatele celor doua Chevroleturi din frunte pilotate de Muller si Huff. Acelasi Dahlgren a fost silit la o jumatate de rasucire in urma unui acrosaj cu Alain Menu. Suedezul cadea astfel pe locul 8, in timp ce Menu avansa pe 5. Michel Nykjaer a avut un parcurs terific, depasindu-l atat pe Menu cat si pe Coronel, oprindu-se doar la locul patru.

 

 

In turul cu numarul patru, Rob Huff greseste, iese putin de pe circuit si pierde aproximativ patru secunde fata de Muller. Englezul a revenit totusi inaintea lui Tarquini aflat pe locul trei, dar nu a putut sa-si mai depaseasca colegul pana la capatul cursei. Alte incidente specifice curselor din WTCC ar mai fi de mentionat trimiterea in decor a lui Michelisz de catre acelasi Engstler. Acelasi pilot german s-a rasucit mai apoi in urma unui acrosaj cu Dudukalo, terminand prima cursa “de casa” doar pe locul 16.

 

 

In urma cu doua saptamani, Franz Engstler isi trecea in cont prima clasare pe podium in Campionatul Mondial de Turisme, terminad pe locul trei cursa de la Donington Park. In cea de-a doua cursa de la Oschersleben neamtul a reusit prima victorie  in WTCC. Engstler si-a sarbatorit saptamana trecuta cea de-a 50 aniversare si este cel mai in varsta pilot din campionat. Castigator de doua ori al Campionatului de Turisme al Asiei si campion in 2007 al Adac Procar Series, pilotul german a reusit sa-si conserve pozitia avuta la start in fata celor de la Chevrolet si sa-si treaca in cont prima victorie din cariera atat pentru el cat si pentru echipa sa.

 

 

Vreau sa multumesc in primul rand echipei mele si celor de la BMW” a spus Engstler la final. ” Au reusit un lucru nemaipomenit dupa incidentul din prima cursa, in urma caruia masina era avariata in partea din fata.“. Engstler a reusit totodata prima victorie si pentru noul motor de 1.6 litri turbo al BMW-ului 320 TC. “ Cred ca este un lucru important si pentru cei de la BMW, mai ales ca victoria am obtinut-o acasa la Oschersleben.” a mai adaugat pilotul german.

 

 

Interesant este ca varsta adunata a primilor patru clasati din cursa a doua insumeaza nu mai putin de 188 ani! Castigatorul, Franz Engslter, tocmai ce implinise de sase zile varsta de 50 de ani si este cel mai batran pilot din campionat. Ocupantii ultimelor doua locuri pe podium, Alain Menu si Gabriele Tarquini mai au putine zile pana la implinirea a 48 respectiv 49 de ani, in timp ce “juniorul” Tom Coronel clasat pe locul patru a implinit de curand si el 43 de ani.

 

Victoria lui Engslter pare desprinsa din povesti, aceasta fiind obtinuta acasa, in fata a nu mai putin de 500 invitati ai partenerului sau Liqui Moly.