Cate 3 intrebari pentru Jost Capito si Yves Matton

Jost Capito

Daca ar fi sa alegi un raliu pentru debutul Polo R WRC, ai alege etapa de la Monte Carlo?

 

Jost Capito: Raliul Monte Carlo nu este numai un raliu legendar, dar este si cel mai complex si dificil. Suprafata alterneaza intre gheata, ploaie, zapada si asfalt uscat, ceea ce poate afecta strategia, facand alegerea pneurilor o loterie. Desigur suntem foarte incantati ca Polo R WRC isi va face debutul in aceasta etapa.

 

Sebastien Ogier si Jari-Matti Latvala sunt doi piloti foarte buni. Care crezi ca este mai rapid?

 

Jost Capito: Sunt aproape la fel de rapizi. Ca un scandinav, Latvala a “crescut” pe macadam, totusi a facut progrese majore si pe asfalt, in ultimii anii. Acelasi lucru se aplica si pentru Ogier, care poate castiga pe orice traseu. Amandoi au castigat raliuri in WRC si cred ca in final, cel care va avea evolutia cea mai buna, o sa fie cel mai rapid.

 

Ce isi propune VW sa obtina in sezonul 2013?

 

Jost Capito: Suntem constienti ca vom avea o concurenta serioasa in acest sezon. Polo R WRC isi va face debutul in acest an, iar echipa are o viziune precauta. Trebuie sa avem obiective realiste. Vrem sa fim pe podium in a doua jumatate a acestuia an.

Yves Matton

Vesnica intrebare inainte de inceperea campionatului: care este obiectivul pentru 2013?

 

Yves Matton: Ca si in anii precedenti dorim sa castigam titlul la Piloti si la Constructori. Dupa noua titluri consecutive, Sebastien Loeb si Daniel Elena vor lua parte doar la 4 raliuri, lucru care arata inceputul unei noi ere in WRC. Vom face tot ce putem pentru ca Mikko Hirvonen si Janno Lehtinen sa obtina titlul. Au iesit vice-campioni in 4 din cele 5 sezoane disputate si cred ca pot face pasul urmator. Cu Dani Sordo si Carlos del Barrio alaturandu-se echipei, vom avea 3 echipaje care pot obtine puncte importante in acest sezon. Ei reprezinta cheia pentru a obtine al noualea titlu la constructori”. Deci pana la urma o sa “jonglati” cu trei masini de la o etapa la alta.

 

Nu va este teama ca se poate produce o ruptura?

 

Yves Matton: Echipa este organizata intr-un mod incat nimeni nu este de neinlocuit. Suntem norocosi ca putem avea sprijinul lui Sebastien si al lui Daniel. Cu exceptia catorva puncte in plus, prezenta lor va face tranzitia mult mai usoara. Mikko va putea astfel sa aiba rolul de numarul 1 in echipa, iar Dani va putea sa forteze in primele 2 raliuri. Campionatul va incepe fara Khalid Al Qassim si Scott Martin, acestia avand sa concureze in Raliul Suediei.

 

Care este motivul pentru acest lucru?

 

Yves Matton: Programul pentru acest sezon a fost elaborat, luand in calcul, atat resursele fizice, cat si omenesti, iar acestea nu sunt nelimitate. Khalid va avea un sezon obositor, a facut deja cateva teste cu DS3 RRC si va continua programul pana la inceperea campionatului de raliu din Orientul Mijlociu, care va avea loc in Qatar intre 25-26 ianuarie. Acest campionat este foarte important pentru Citroen Racing si credem ca este necesar pentru el sa se concentreze pe aceasta competitie.