Monte madness

Sezonul WRC 2014 a inceput in forta si asa cum ne-a obisnuit Raliul Monte-Carlo si-a cerut tributul inca din primele minute dupa start. Zapada de la mijlocul probei i-a luat prin surprindere pe concurenti acestia declarand ca a fost una din cele mai dificile probe pe care le-au parcurs in intreaga lor cariera. Sigur ca aceasta afirmatie a venit datorita alegerii gresite a pneurilor, majoritatea optand pentru slick-uri. 

 

Neuville a fost prima victima de la Monte-Carlo tanarul belgian declarand: ” Am pierdut fata, am intrat mult prea tare pe un viraj de dreapta. Am vrut sa evit un contact cu un stalp si nu am putut opri masina din rotire si am lovit spatele. Noi suntem bine dar nu am putut continua datoita avariilor prea mari.”    

monte-carlo-hyundai-neuville1

Latvala a fost cel care a trecut imediat dupa Neville si dupa ce a vazut Hyundai-ul i20 WRC iesit de pe traseu a ridicat piciorul de pe acceleratie, el nereusind sa isi gaseasca ritmul pana la finalul primei probe. “Nu am pilotat prea mult pe zapada si gheata cu Polo R WRC si simteam ca nu am control asupra masinii.” Latvala termina prima proba cu un ecart de aproape 1 minut in fata celui conducea raliul dupa PS1, Robert Kubica.

Kubica Monte 2014

Polonezul a fost supriza placuta de pe prima proba speciala reusind sa obtina un timp mai bun cu 14.3s in fata mult mai experimentatului Bryan Bouffier. Ogier a terminat pe pozitia a treia cu destule emotii dupa ce a lovit cu lateralul spate un parapet de pod, fiind foarte aproape de a pierde locul in favoarea lui Sebastien Chardonnet.

 

Experimentatul Francois Delecour cu 19 prezente in Raliul Monte-Carlo s-a vazut nevoit sa abandoneze din cauza problemelor tehnice. Martin Prokop a terminat prima proba insa problemele de la baterie l-au determinat sa se recunoasca invins de “Monte”. Toti cei care au abandonat nu vor putea sa revina in competitie Raliul Monte-Carlo nepermitand folosirea regulii Superally.