Simone Tempestini își începe sezonul în WRC2 cu Raliul Corsicii

Campionul en-titre al României concurează, în perioada 28-30 martie, în Tour de Corse/Raliul Corsicii, prima etapă inclusă în programul său din acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri. Kilometrii parcurși de către Simone Tempestini și copilotul său Sergiu Itu la shakedownul de joi au fost primii din WRC cu noua mașină Hyundai i20 R5, pregătită de Friulmotor, cu sprijinul Hyundai Customer Racing.

Simone Tempestini (#36  Napoca Rally Academy): Sunt fericit să mă aflu la startul Tour de Corse, este foarte important pentru noi să concurăm și în acest sezon în WRC 2. Ne dorim ca la fiecare raliu să putem lupta pentru locurile fruntașe. Raliul Corsicii, fiind primul, este cel în care vom descoperi mașina, însă avem ca obiectiv un ritm cât mai susținut pe probe și o clasare cât mai în față. Probele de aici sunt pe placul meu, cele de sâmbătă și duminică sunt foarte complexe și este foarte important să avem o dictare bună pe aceste speciale. În ceea ce privește mașina, totul a decurs bine la teste și la shakedown, acum sper să fim mulțumiți și de cum vor decurge lucrurile în timpul cursei.

 

Pentru a se pregăti în regim de competiție la volanul noii mașini, cu aproximativ două săptămâni înainte de startul în Raliul Corsicii, Simone și Sergiu au concurat la Rally dei Laghi. Au câștigat raliul din Varese, Italia, și au pornit încrezători către insula din Marea Mediterană, unde vremea s-a dovedit extrem de capricioasă în zilele rezervate recunoașterii traseului, în zonele aflate la altitudine chiar a nins și o furtună s-a abătut asupra parcului de service. Înweekend însă, se anunță soare și temperaturi de 17 grade Celsius, la amiază.

Tour de Corse, o provocare cu 10.000 de viraje

Corsica este supranumit raliul celor 10.000 de viraje, dar în realitate sunt mult mai multe. Acele de păr se succed cu repeziciune și este poate cel mai dificil raliu din campionatul mondial în ceea ce privește dictarea. Dacă Simone a mai concurat în acest raliu, în 2017, clasându-se pe locul 4 la WRC2, copilotul său se află la debut.

 

În 2019, Tour de Corse, etapa franceză din WRC, are 14 probe specialeși a debutat pe 28 martie cu startul festiv din Porto-Vecchio.

Vineri sunt programate trei probe speciale care vor fi parcurse de două ori, fiind prevăzut doar un schimb de pneuri la jumătatea zilei, și nu un service în adevăratul sens al cuvântului. Printre probele din partea de sud a insulei se află și o specială nou intrată în configurația raliului: Alta-Rocca – 17,37km. Sâmbătă acțiunea se mută către partea de nord a Corsicii, iar una dintre probele speciale din această zi este și cea mai lungă din raliu: Castagniccia– 47,18 km. Duminică, în ultima zi a raliului, sunt programte două probe speciale: prima măsoară 31,85 km iar cea de a doua – 19,34 km. În total, raliul are prevăzuți 347,51 km de probă specială și este cea mai solicitantă etapă pe asfalt din Campionatul Mondial de Raliuri.

 

Specială cu specială, aventura lui Simone și a lui Sergiu în WRC Tour de Corse o veți putea urmări pe contul de twitter: https://twitter.com/SimoTempesti

 

Programul competițional al echipajului Simone Tempestini/Sergiu Itu este posibil cusprijinul Napoca Rally Academy și al partenerilor OMV, Vodafone, Banca Transilvania și Delonghi.