Pirelli – unic distribuitor de pneuri pentru Citroen Racing Trophy incepand cu 2011

Producatorul italian de pneuri Pirelli a semnat un contract pentru trei ani de zile ca unic distribuitor pentru Citroen Racing Trophy : o cupa monomarca ce se va desfasura in 10 tari in sezonul 2011.

Pentru Citroen Racing Trophy sunt eligibile toate automobilele Citroen cu doua roti motrice, incluzand C2R2 Max si recent lansatul Ds3 R3, care deja a obtinut cinci victorii la clasa sa de la debutul din 2010, inclusiv locul trei in clasamentul general al Rally du Valais in Elvetia . ( Pilot Sebastien Ogier ).

Automobilele vor folosi mai multe tipuri de pneuri Pirelli pentru asfalt si macadam, toate avand la baza tehnologia utilizata in anii in care producatorul italian a fost unic distribuitor pentru WRC ( 2008-2010 ). Aceste pneuri au fost extrem de rezistente, procentajul penelor fiind mai mic de 0,02 % de-a lungul celor trei ani.

Citroen DS3 R3 va folosi pneurile de 17 inch RX si RE in versiunea de asfalt si pneurile de tip K pentru macadam iar automobilele din clasa R2 vor utiliza aceleasi tipuri cu mentiunea ca pentru asfalt acestea vor fi de 16 inch.

Cele 10 tari in care se va organiza Citroen Racing Trophy in 2011 sunt : Belgia, Cehia, Franta, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Elvetia si Marea Britanie.

Directorul Pirelli Motorsport a declarat : “ Este o mare placere si un adevarat privilegiu pentru noi reinnoirea asocierii cu Citroen pentru raliuri. In acest moment, tinta Pirelli este descoperirea campionilor de maine, Citroen Racing Trophy fiind o adevarata rampa de lansare pentru cei din Europa.”