Trei intrebari pentru Sebastien Loeb

Ti-a schimbat victoria din Finlanda strategia pentru finalul de sezon?

„Mai sunt inca cinci etape de disputat si multe puncte in joc. Victoria din Finlanda a fost una dintre cele mai importante si frumoase din cariera. Obiectivul meu a fost sa nu pierd foarte multe puncte pe un teren dificil si sa-mi pastrez prima pozitie in clasamentul general inaintea primei etape pe asfalt din acest sezon. Cred ca se poate spune ca ne-am atins obiectivul. A fost un rezultat excelent, dar acest lucru nu schimba cu nimic strategia noastra. In continuare trebuie sa adunam cat mai multe puncte in fiecare raliu.”

 

Esti neinvins in Germania, deci tu esti principalul favorit, nu?

„Adversarii nostri sunt din ce in ce mai puternici, dar eu sunt foarte increzator. Imi place la nebunie Raliul Germaniei. Este un raliu special pentru mine. Suporterii mei sunt in numar mare alaturi de mine si aici am obtinut prima mea victorie in campionatul mondial. Modelul Citroën DS3 WRC a fost foarte rapid in teste, iar pe asfaltul de aici am obtinut un sir impresionant de victorii.”

 

Cum te-ai simtit in timpul testelor pe asfalt cu noua masina?

„In comparatie cu vechiul model, Citroën DS3 WRC reactioneaza mai bine. Diferentialul central a fost interzis conform noului regulament, dar masina merge perfect chiar si fara ajutorul electronicii. In plus, si pneurile Michelin sunt diferite fata de cele cu care am mers in sezoanele anterioare. Am testat mai multe setari si cred ca am gasit versiunea ideala. Stim ca si rivalii nostri au testat foarte mult, dar suntem pregatiti pentru prima lupta pe asfalt!”