WRC – 2011 : Noile echipe care pot marca puncte in clasamentul constructorilor

Forul guvernant al motorsportului international, FIA, a confirmat ca numarul total de echipe eligibile pentru Campionatul Mondial de Raliuri pentru Constructori a crescut la 11.

Opt echipe – 2 constructori si 6 echipe WRC, s-au inregistrat pentru a putea puncta in campionatul constructorilor inaintea Raliului Suediei, raliu desfasurat la inceputul acestei luni. Acest numar a crescut cu 3 dupa inregistrarea Brazil World Rally Team, Petter Solberg WRT si Van Merksteijn Motorsport.

Desi Brazil WRT se va prezenta la start incepand cu Raliul Portugaliei cu un MINI spec S2000, nu va putea fi eligibila sa puncteze decat incepand cu Raliul Sardiniei cand, precum este asteptat, Daniel Oliviera isi va face debutul la volanul noului MINI WRC. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca echipele trebuie sa foloseasca modele World Rally Car pentru a putea puncta in clasamentul constructorilor.

Echipa lui Petter Solberg si-a inceput sezonul in Suedia, raliu pe care Solberg l-a incheiat pe locul 5 la volanul unui Citroen DS3 WRC. Intarzierea semnarii unui contract pentru acest sezon de catre Solberg a facut ca echipa sa nu se inscrie pentru campionatul constructorilor in Scandinavia, dar va putea puncta incepand cu Raliul Mexicului.

Len Rees, team managerul Petter Solberg WRT, a explicat de ce s-a inscris echipa.”Suntem in continuare o echipa privata, dar in acelasi timp foarte profesionista. Prestigiul dobandit ca fiind o echipa de constructori este foarte important pentru sponsorii nostri. Ne-am “jucat” cu baietii mari timp de doi ani, iar acum este timpul sa facem un nou pas si sa ne luptam cu ei cum se cuvine.

Van Merksteijn Motorsport este ultima noua aditie in clasamentul constructorilor pentru 2011. Echipa olandeza  il va avea la start pe Peter van Merksteijn Jr la volanul unui Citroen DS3 WRC pentru 10 etape, incepand cu Portugalia.

Termenul limita pentru inregistrarea unei echipe fiind pe 26 aprilie, este posibil ca numarul de 11 echipe eligibile sa puncteze in clasamentul constructorilor sa creasca.