Calcule, calcule…

Asadar, pana la urma decizia este finala. Szabo a fost exclus la Raliul Sibiului 2011, astfel ca Tempestini isi trece in cont victoria, iar Giri pozitia secunda. Fara indoiala, cei doi sunt primii care au de castigat, dar pe lista ii putem trece si pe Vali si Bogdan, ale caror abandonuri nu mai au aceeasi greutate. Asta daca judecam prin prisma celor intamplate in rundele derulate pana acum si tinem cont de regula n-1. Si am sa detaliez…

 

In momentul de fata, cu patru runde inainte de final, Gergo Szabo are nevoie nu doar de rezultate, ci si de o conjunctura favorabila pentru a obtine al treilea titlu national consecutiv. Mai exact, chiar si in cazul in care se va impune in toare etapele ramase de disputat, depinde de rezultatele lui Vali Porcisteanu, care ar trebui sa nu adune 63 de puncte, Girtofan (sa nu ia 66,5), Tempestini (sub 68,5) sau Marisca (sub 71). Iar daca va rata cel putin o victorie, lucrurile s-ar complica si mai mult, sarcina adversarilor sai devenind mai facila.

In fapt, daca judecam, asa cum spuneam, prin prisma clasamentului adevarului si al rezultatelor de pana acum, Vallino este pilotul de invins. Exceptand Muresul, el a fost mereu macar pe locul 2. Inclusiv la Sibiu pana in momentul accidentului. Ceea ce inseamna ca a castigat duelurile cu Giri, Marco si Bogdan. Or, acum, pentru a deveni campion, ar avea nevoie ca pilotii amintiti sa nu isi treaca in cont victoria. Caz in care, chiar in conditiile in care Gergo va reusi un ”full”, are nevoie doar de un loc doi si trei clasari pe pozitia a treia, iar in rundele in care obtine ultima treapta a podiumului, locul secund sa nu revina aceluiasi pilot de mai mult de doua ori.

 

Dar, oare, sa nu asistam de-acum incolo la surprize? Tot experienta rundelor de pana acum ne spune ca nu a existat runda in care calculele hartiei sa nu fie date peste cap. Iar primul prilej ca istoria sa se repete este la Arad. Asa ca promit sa ne reintalnim, cu versiunea revizuita a analizei, dupa runda programata la finele acestei saptamani.