IN LUMINA REFLECTORULUI: MARCO TEMPESTINI

Pilotul italian stabilit in Romania, Marco Tempestini, a castigat Raliul Sibiului anului trecut si este la al saptelea start intr-o etapa de IRC in acest an.

 

Ce ii asteapta pe pilotii din IRC la Sibiu?

Un raliu deosebit care ii va face fericiti. Seamana un pic cu vechiul Raliu Acropolis din Grecia, dar cu drumuri mai bune. Nu este un macadam perfect, sunt multe pietre si penele sunt la ordinea zilei. Probele de noapte atrag multi fani, iar anul acest probabil vor depasi toate asteptarile.

 

Unele probe au si sectiuni de asfalt. Cat de dificil va fi sa le parcurgi cu o masina setata pentru macadam?

Exista bucati de asfalt dar sunt rapide si largi, deci nu este o problema sa le parcurgi cu pneuri de macadam. Iar proba disputata pe asfalt este in urcare si are numeroase ace de par.

 

Cat de dificil va fi pentru cei care concureaza la SIbiu pentru prima data?

Este un pic diferit de raliurile cu care sunt obisnuiti, dar va fi o provocare interesanta pentru toata lumea. Temperaturile vor fi ridicate si asta ridica ceva probleme.

 

Esti un pilot care a luat constat startul la Sibiu. De cate ori ai concurat aici?

Am parcurs raliul de sase ori si am castigat editia de anul trecut. Este un raliu dificil si de multe ori este o loterie. Cine ataca de obicei nu castiga, dar nici cel care asteapta nu are sanse la succes. Strategia este foarte importanta in acest raliu.

 

Ai folosit pana acum un Subaru Impreza R4 STI, dar acum vei schimba pentru o Skoda Fabia S2000. De ce?

Am avut doua abandonuri in IRC Production Cup si am decis sa schimb Subaru cu Skoda. Am facut cateva teste si este cea mai buna alegere pentru mine. Desi stiu probele foarte bine si voi concura cu un automobil S2000 imi va fi foarte greu sa fac fata unor piloti ca Andreas Mikkelsen care va fi foarte rapid.