Radu David a debutat în CNR la Sibiu Rally Romania 2012

Raliul Sibiului a reprezentat pentru tânărul Radu David un pas important în cariera sa de pilot, după performanţele din Campionatul Naţional de Slalom Paralel şi obţinerea titlului de campion la juniori, în sezonul competiţional 2011. Primul raliu a fost unul impresionant pentru Radu David, având în vedere faptul că Raliul Sibiului a reprezentat anul acesta etapă în Intercontinental Rally Challenge. O competiţie dură, probe speciale dificile şi competitori de top – au fost provocările cărora tânărul sibian de numai 17 ani le-a făcut faţă cu brio. Cu un nou partener, Continental, care i-a susţinut debutul în Campionatul Naţional de Raliuri, alături de BCR Leasing şi Colina Motors, Radu David este pregătit de performanţe notabile în etapele viitoare la care va participa.

Radu David: „Am aşteptat cu nerăbdare acest raliu şi ne-am pregătit foarte bine pentru a ne atinge obiectivele. Fiind primul raliu la care am luat startul, cel mai important era să ajungem la final şi să acumulăm kilometri de probă specială, într-o cursă foarte dificilă. Joi, la startul festiv, am fost impresionaţi de numărul mare de spectatori care au venit să ne susţină şi ne-am simţit excelent în compania lor. Organizarea raliului a fost deosebită, demnă de o competiţie internaţională, în schimb probele, extrem de casante şi foarte solicitante pentru maşinile de concurs.

 

Din păcate pentru noi, pe ultima probă specială a primei zile au aparut unele probleme tehnice care ne-au obligat să abandonăm şi care nu ne-au permis să continuăm a doua zi. Până în acel moment noi ne-am simţit excelent în maşina de concurs si cred că ne-am descurcat foarte bine pentru primul raliu. Acum suntem optimişti şi nerăbdători să ne urcăm din nou în maşina de concurs. De asemenea, suntem entuziasmaţi de atmosfera din echipă şi de modul în care echipa tehnică de la Colina Motors abordează totul. Mulţumim BCR Leasing şi Colina Motors pentru că ne susţin la început de drum şi vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca în cel mai scurt timp posibil să obţinem şi primele performanţe în raliuri.

 

Radu David a debutat la vârsta de 13 ani în Campionatul Naţional de Slalom Paralel, cu un Volkswagen Golf II. În 2008 ocupa deja locul al patrulea în clasamentul juniorilor, iar în 2009, locul trei la juniori şi cinci la general. Cu patru victorii din şase posibile, câştigate cu un Renault Clio II de grupa N, Radu David a obţinut în 2011 titlul de campion la juniori şi locul trei în clasamentul general al Campionatului Naţional de Slalom Paralel.