41 de piloti se dueleaza pe macadamul Raliului Tara Barsei Dunlop 2012

41 este numarul echipajelor care s-au inscris pentru etapa a saptea a Campionatului National de Raliuri Dunlop, etapa brasoveana de macadam ajunsa la a saptea editie.

Unul din cele mai asteptate raliuri ale sezonului, Raliul Tara Barsei Dunlop, are 41 de echipaje pe lista de start la sfarsitul perioadei dedicata inscrierilor, care s-a incheiat vineri, 24 august. Desi un numar in normele obisnuite ale sezonului in desfasurare, avem de a face cu unul surprinzator pentru organizatorii brasoveni, obisnuiti cu o prezenta mult mai numeroasa in orasul de la poalele Tampei. De altfel, in cei sapte ani de existenta este cea mai scazuta participare, cu un maxim de 64 de concurenti in 2008, insa acest lucru nu ii ingrijoreaza pe organizatori, care promit un eveniment de calitate, la standardele pe care le-au impus.

 

Speram ca este doar o scadere temporara a numarului de participanti spune Bela Stoica, presedintele clubului organizator, Auto Blic. Ii asteptam cu bratele deschise pe concurentii editiei 2012, ne bucuram ca ii avem alaturi de noi si ne dorim sa putem oferi, alaturi de ei, o intrecere de inalta clasa. Pregatirile organizatorice sunt aceleasi, indiferent de numarul celor care iau startul, suntem gata sa primim caravana campionatului national la Brasov.

 

La start, pe 7 septembrie, ii vom putea vedea pe cei mai buni piloti de raliuri ai Romaniei, care promit un show de exceptie, atat in oras, la superspeciala Dunlop, alergata la lumina farurilor suplimentare, cat si pe spectaculoasele probe de macadam, deja clasice pentru fanii de raliu. Lista de inscrieri debuteaza cu campionul en-titre, Valentin Porcisteanu, care este si recordman de victorii in acest raliu, la egalitate cu finlandezul Jarkko Miettinen, cu doua succese, obtinute de pitestean in 2010 si 2011. Si Dan Girtofan are amintiri placute, victoria dramatica din 2007 fiind decisiva pentru cel de-al doilea titlu din cariera brasoveanului, care, cu siguranta isi aminteste si astazi goana nebuna din ultima proba a intrecerii, pe Valea Azugii. El va fi pe aceste probe pentru prima oara cu un bolid Skoda Fabia S2000, avandu-l in dreapta pe acelasi navigator, Adrian Berghea.

 

Cel mai galonat pilot de la start va fi, cu siguranta, francezul Francois Delecour, cel care nu a descoperit inca frumoasele probe de macadam ce alcatuiesc triunghiul Sacele-Predeal-Azuga, dar care a trecut peste handicapul de a nu cunoaste drumurile romanesti si in etapele de la Bacau si Arad, unde a obtinut victorii. El este proaspatul lider al clasamentului general, dupa victoria de la Arad si totodata mare favorit la titlul de campion. Dar sa nu anticipam, cel mai important e sa ne bucuram de lupta sportiva si regalul derapajelor la limita aderentei pe care el si ceilalti combatanti le vor purta pe macadamul brasovean.
O prezenta care se remarca este cea a lui Alexandru Pitigoi, care revine, cu un Mitsubishi Lancer Evo VII, in campionat, pentru a pune umarul la efortul team-ului BCR Leasing de a cuceri titlul. Si brasovenii Istvan si Janos Soos revin, pentru etapa de casa, la comenzile unui Subaru Impreza N11.

Raliul Tara Barsei Dunlop 2012 – date tehnice

 

Lungime totala 371.62 km
Numarul probelor speciale 8
Lungimea totala a probelor speciale 104.20 km
Suprafata de rulare : macadam

 

Raliul Tara Barsei Dunlop 2012 – program

 
Vineri 7 septembrie 2012
Ora 08:00 – 16:00 Shakedown – Tarlungeni (Targ auto)
Ora 20:00 Start raliu – Brasov – Bd. Eroilor (cladirea Modarom)
Ora 20:44 PS 1 SS “Dunlop”
Ora 21:00 Service B
Ora 21:59 Sosire ziua intai – Brasov – Bd. Eroilor (cladirea Modarom)

Sambata 8 septembrie 2012
Ora 09:01 Start raliu ziua a II-a – Brasov – Bd. Eroilor (cladirea Modarom)
Ora 10:23 PS 2 “Azuga – Predeal”
Ora 11:08 PS 3 “Azuga – Cabana Susai”
Ora 12:58 PS 4 “Sacele – Azuga”
Ora 13:33 PS 5 “Azuga – Cabana Susai”
Ora 16:05 PS 6 “Azuga – Predeal”
Ora 16:50 PS 7 “Azuga – Cabana Susai”
Ora 17:53 PS 8 “Sacele – Azuga”
Ora 19:37 Sosire raliu – Brasov – Bd. Eroilor (cladirea Modarom)
Ora 21 :30 Festivitatea de premiere – Brasov – Bd. Eroilor (cladirea Modarom)