Ultima confruntare pe asfalt in Cupa Dacia

După o primă întrecere pe macadam, prilejuită de revenirea după 20 de ani a raliurilor în Deltă, competitorii din Cupa Dacia au parte în acest final de săptămână de ultima competiție pe asfalt din 2013, Transilvania Rally.

 Cupa Dacia

Așadar, Delta Rally a pus punct primei treimi a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2013. Și a făcut-o cu stil. A fost o competiție cu un traseu și o organizare de excepție, iar lupta pentru primele poziții în Cupa Dacia a fost extrem de disputată.

 

Lista de start a cuprins 13 echipaje, între care și două înscrise în competiția debutanților, consemnându-se și revenirea în întrecere a lui Vlad Cosma, un pilot capabil să se bată pentru prima poziție în ierarhia general chiar dacă nu a luat startul în primele două etape.

 

Firesc, alături de Cosma, în lupta pentru victorie s-au aflat și Raul Badiu, câștigătorul primelor două etape din acest an, Florin Tincescu, Mădălin Radu-Arhire și Octavian Tîrnovean. 

  

Badiu a început cu dreptul, obținând cel mai bun timp pe Telița 1 și Cocoșu 1, astfel că la finele primei bucle avea deja un avans de peste 15 secunde în fața lui Tincescu.

 

Proba cu numărul 3 avea însă să aducă ieșirea din competiție a lui Badiu. Tincescu a devenit noul lider, urmat de Cosma, ordinea păstrându-se până la finalul întrecerii, atunci când ecartul dintre cei doi a fost de 18,2 secunde. Poziția a treia a fost trecută în contul lui Mădălin Radu-Arhire, în timp ce între cei trei piloți care au abandonat avea să se numere și Octavian Târnovean. Andrei Stan și Raul Olesch au terminat în această ordine întrecerea din Cupa Dacia debutanți.

 

Urmează acum, așa cum spuneam, Transilvania Rally, ultima competiție pe asfalt din acest an, o întrecere care este abordată de 12 echipaje. De pe lista de start nu lipsește nici unul dintre piloții fruntași, și nici Vlad Cosma, pilot care, evident, țintește victoria în fața propriilor suporteri.  În program sunt zece probe speciale cu o lungime de 139,10 km, decisive urmând să fie rezultatele de pe Tarnița și Dângău, fiecare cu o lungime de peste 22 de km.