Bacau Rally Team arunca navodul in Delta Dunarii

Dupa o pauza de peste sase saptamani, caravana Campionatului National de Raliuri va ajunge la Tulcea, unde in perioada 31 mai – 1 iunie se va desfasura a treia etapa a sezonului 2013. In timp ce echipele de asistenta tehnica au fost ocupate cu setarea masinilor de concurs, echipajele Bacau Rally Team si-au intensificat pregatirea fizica si sunt pregatite pentru prima intalnire cu macadamul din acest an.

 

Raliul Deltei revine dupa o pauza de 20 de ani in calendarul intrecerii interne de raliuri, evenimentul fiind prezent in campionat de-a lungul a 13 ani, intre 1980 si 1993. Foarte multe dintre echipajele angrenate in prezent in lupta din Campionatul National de Raliuri vor lua startul pentru prima oara la aceasta etapa, organizatorii Delta Rally pregatind 10 probe speciale pe macadam si 2 superspeciale in centrul municipiului Tulcea, care totalizeaza un numar de 109.8 km.

Adi Raspopa -Catalin Grigoriu

Dupa doua clasari pe locul doi la primele etape, Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu abordeaza optimisti etapa de la Tulcea. „Raliul Deltei reprezinta o noutate absoluta pentru noi cat si pentru adversarii nostri, insa, din experienta anilor trecuti, am avut o prestatie buna la etapele noi. Din cate am inteles probele speciale sunt foarte rapide si sper ca viteza medie sa nu depaseasca baremul impus prin regulament pentru ca astfel s-ar darama intreg planul de promovare construit foarte bine de organizator pana acum.spune Adi Raspopa.

 

Am ajuns la un nivel de incredere foarte bun alaturi de Catalin, copilotul meu, iar acum mai avem de lucrat la fineturi. Ne-am propus sa crestem ritmul sanatos si in siguranta si sper sa fim in forma la Tulcea. Cu siguranta nu va fi un raliu usor, mai ales ca prognoza meteo indica temperaturi ridicate. Am inceput totodata si pregatirile pentru Raliul Moldovei – Bacau care va avea anul acesta doua probe speciale noi, o superspeciala pe circuitul de karting rebranduit de inimoasa echipa de la Speed Park si care va fi transmisa live pe TVR.a mai adaugat Adrian Raspopa.

Dan Girtofan - Adrian Berghea

Dan Girtofan si Adrian Berghea au trecut peste inceputul de sezon mai dificil si sunt gata sa atace podiumul clasamentului general la prima etapa de macadam din 2013. „Ma bucur pentru introducerea Raliului Deltei in calendar. Sper sa fie benefica mutarea campionatului intr-o alta zona geografica, unde ne-ar placea sa gasim un public inimos. „Bebelusa” este in cofiguratia de macadam si daca nu va mai ploua, probabil vom reusi sa facem si o sesiune de teste. Pentru acest raliu ne-am propus sa obtinem cat mai multe puncte, chiar daca are un coeficient redus.a declarat Dan Girtofan inainte de startul in Raliul Deltei.

 Bogdan Samoila-Florin Cojocaru

Singurul echipaj al Bacau Rally Team prezent intr-o cupa monomarca este cel format din Bogdan Samoila si Florin Cojocaru, care vor evolua la bordul aceleiasi Dacia Logan. ”Asteptam cu interes prima etapa pe macadam a acestui sezon. Suntem pregatiti si increzatori ca putem face un rezultat bun. Am reusit sa facem cativa kilometri de teste pe macadam, lucru care speram sa ne ajute in reacomodarea cu suprafetele de pamant si piatra. Delta Rally se anunta a fi un raliu interesant si vrem sa facem spectacol dar si sa ne intoarcem acasa cu puncte!” spune si Bogdan Samoila. 

 Rares Tomita-Levente Csegzy

Din pacate, mezinul echipei Rares Tomita nu va lua startul la Raliul Deltei, el si copilotul sau Levente Csegzy, neincluzand aceasta intrecere in bugetul acestui sezon. „Am fi vrut foarte mult sa fim si noi la startul acestei etape dar din motive financiare am decis sa nu ne prezentam la start. Ne pare foarte rau deoarece va fi un raliu foarte frumos avand in vedere mediatizarea de care s-a bucurat. In acest timp ne pregatim pentru Raliul Clujului unde vom reveni cu forte proaspete. Uram mult succes colegilor din echipa si sunt convins ca vor face o figura frumoasa.a declarat Rares Tomita.

 

Incepand cu Raliul Deltei, Bacau Rally Team va fi sustinuta de un nou partener, Simba Invest, care se alatura sponsorilor deja consacrati precum Comfert, Popasul Trebes, Pambac, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Mere de Itesti, Omniasig, Xtremvideo.ro, Sky Wellness, Vostok Europe, prin Russian Shop, Auto Plus si Cunoaste Romania prin Centrul de Creatie si Productie Foton. 

 

Credit Foto: Bogdan Tintaru si Rallyzoom