Rosberg triumfator in Principat

604274438-2044112852013

Nico Rosberg a reusit sa castige Marele Premiu din Principat. Inca o data s-a demonstrat faptul ca sansele de a triumfa pe circuitul monegasc, atunci cand un pilot porneste din pole position, tind spre 100%. Germanul a reusit astfel sa castige in locul in care tatal sau, Keke Rosberg a castigat acum 30 de ani, egaland performanta familiei Hill.

Pastor-Maldonado_2951094

Cursa a fost marcata de trei aparitii ale masinii de siguranta datorate accidentelor, considerate aproape o normalitate pe circuitul din Principat, dar si de o intrerupere de aproximativ 20 de minute din cauza unui accident al lui Pastor Maldonado care din cauza impactului “a mutat” un zid de protectie pe circuit. Prima aparitie a safety car-ului a fost cauzata de accidentul lui Felipe Massa care s-a izbit de zidul de protectie, din cauza unei defectiuni a suspensiei, in acelasi loc ca si in antrenamente. Masina de siguranta a intrat a doua oara pe circuit dupa accidentul lui Pastor Maldonado. Venezueleanul a fost acrosat de Max Chilton si s-a izbit in gardul de protectie. In acest moment cursa a fost intrerupta aproximativ 20 de minute, timp in care comisarii de traseu au reparat zidul de protectie. Ultima aparitie a safaty car-ului a fost in turul 62 dupa accidentul lui Grosjean, care l-a acrosat pe Ricciardo, amandoi fiind nevoiti sa abandoneze.

604274438-5348112852013

Pilotii Red Bull au securizat ultimele doua pozitii ale podiumului, Sebastian Vettel reclamand ritmul fals de cursa impus de Hamilton pentru a-l ajuta pe colegul acestuia de la Mercedes:“De obicei te astepti la doua sageti argintii in fata, dar duminica au fost două autobuze care mergeau in ritm de croaziera.” . Totodata, cei de la Red Bull au inaintat un protest oficial cu privire la testul secret al echipei Mercedes impreuna cu Pirelli, fapt ce ar putea determina excluderea echipei germane din Formula 1.

McLarenPerezButtonMonaco

Sergio Perez a fost pilotul care s-a remarcat prin depasirile curajoase din cursa. Mexicanul a impresionat prin depasirea colegului sau Jenso Button, dar si a lui Fernando Alonso, cei doi fiind nevoiti sa ii cedeze pozitia pentru a nu risca un acrosaj. Norocul lui Perez nu a tinut pana la finalul cursei, astfel a fost nevoit sa abandoneze dupa un contact cu Kimi Raikkonen, survenit in timpul unei incercari a acestuia de depasire a finlandezului.

 

Adrian Sutil a incantat publicul prin doua depasiri in acul de par, depasindu-i pe Button si Alonso in cel mai lent viraj din Formula 1.

 

O aparitie surprinzatoare in primii zece clasati la finalul cursei a fost pilotul francez de la Toro Rosso, Jean-Eric Vergne, care a terminat pe 8, dar si a lui Paul di Resta, care a terminat in urma acestuia.

 

Rezultate cursa
1. Rosberg Mercedes 2. Vettel Red Bull-Renault 3. Webber Red Bull-Renault 4. Hamilton Mercedes 5. Sutil Force India-Mercedes 6. Button McLaren-Mercedes 7. Alonso Ferrari 8. Vergne Toro Rosso-Ferrari 9. Di Resta Force India-Mercedes 10. Raikkonen Lotus-Renault 11. Hulkenberg Sauber-Ferrari 12. Bottas Williams-Renault 13. Gutierrez Sauber-Ferrari 14. Chilton Marussia-Cosworth 15. van der Garde Caterham-Renault DNF. Perez McLaren-Mercedes DNF. Grosjean Lotus-Renault DNF. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari DNF. Bianchi Marussia-Cosworth DNF. Maldonado Williams-Renault DNF. Massa Ferrari DNF. Pic Caterham-Renault
Clasamentul general dupa aceasta etapa 
 1.  Vettel        107        1.  Red Bull-Renault          164
 2.  Raikkonen      86        2.  Ferrari                   123
 3.  Alonso         78        3.  Lotus-Renault             112
 4.  Hamilton       62        4.  Mercedes                  109
 5.  Webber         57        5.  Force India-Mercedes       44
 6.  Rosberg        47        6.  McLaren-Mercedes           37
 7.  Massa          45        7.  Toro Rosso-Ferrari         12
 8.  Di Resta       28        8.  Sauber-Ferrari              5
 9.  Grosjean       26
10.  Button         25
11.  Sutil          16
12.  Perez          12
13.  Ricciardo       7
14.  Hulkenberg      5
15.  Vergne          5