Raliul Sibiului – Stirile zilei

Ziua de luni la Raliul Sibiului a fost folosita de echipajul Jan Kopecky/Pavel Dressler pentru teste. Liderul din Campionatul European de Raliuri a testat atat pe macadam, cat si pe asfalt cu modelul Fabia S2000 preparat de Skoda Motorsport. Echipajul ceh a fost nominalizat si pentru sesiunea de calificare programata joi, 25 iulie incepand cu ora 08 :00, pe traseul de rallycross din cartierul Strand.

Jan Kopecky

Sibianul Radu David este cel mai tanar pilot care va lua startul in Raliul Sibiului. Radu David a implini 18 ani pe data de 16 iulie. Anul trecut Radu David si-a facut debutul in raliuri tot in etapa de la Sibiu, dar spre deosebire de cursa din 2012 acum va putea sa conduca si pe probele de legatura pentru ca are carnet de conducere. “Ne simtim pregatiti pentru aceasta provocare si ne vom folosi de experienta celor trei raliuri la care am participat anul trecut. Am facut eforturi foarte mari ca sa luam startul din nou si avem de gand sa profitam la maximum de aceasta sansa. Vom lua startul la bordul unui Suzuki Swift Sport care este o masina total noua pentru noi, dar avand alaturi o echipa de profesionisti suntem siguri ca ne vom acomoda rapid. Pentru moment avem in plan doar participarea la Raliul Sibiului, dar ne dorim foarte tare sa luam startul la cat mai multe raliuri“, a spus Radu David, care va concura impreuna cu Mihaela Beldie.

 

Ziua de marti la Raliul Sibiului este prima zi de recunoasteri pentru pilotii inscrisi la etapa a saptea din Campionautl European de Raliuri FIA si a cincea din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Recunoasterile oficiale sunt programate intre orele 09 :00 – 18 :00.

 

Pilotii inscrisi la editia din acest an a Raliului Sibiului vor face o scurta calatorie cu tramvaiul, pus la dispozitie de Primaria Rasinari, pana la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra. Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului este asezat intr-un adevarat paradis, in rezervatia naturala “Dumbrava Sibiului” si dispune de un lac si peste zece kilometri de alei. Muzeul in aer liber se intinde pe o suprafata de 96 ha, din care expozitia propriu-zisa ocupa 42 de hectare. Tramvaiul, care in trecut lega orasul Sibiu de Rasinari, nu mai are acum un program regulat fiind folosit doar pentru evenimente speciale, fiind renumit pentru piesele de teatru care s-au jucat aici cu ocazia festivalurilor de teatru organizate in Sibiu.

 

Cele mai importante informatii despre Raliul Sibiului sunt disponibile si pe platformele oficiale de socializare ale evenimentului : FacebookTwitterPinterestInstagram siYouTube. Hashtag-ul oficial al etapei din Campionatul European de Raliuri este #sibiurally