Dan Gîrtofan, „la bătaie” pe probele Danube Delta Rally 2015

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza se află în fața unei noi provocări. Astfel, echipajul de la poalele Tâmpei va lua startul, vineri și sâmbătă, în runda a treia a Campionatului Național de Raluri Dunlop, Delta Danube Rally2015. După ce în precedenta etapă, cea de la Arad, au ocupat locul 3 la European Rally Trophy, Giri și Tudor au încă o șansă de a obține un rezultat bun, mai ales că și cursa din Deltă face parte și din competiția europeană. Nu va fi ușor, pentru că vor avea în față o „mare” de mașini R5, dar Giri și Tudor au demonstrat că încă pot lupta de la egal la egal cu orice adversar, cu ajutorul „bebelușei” Škoda Fabia S2000. Imediat după recunoașteri, Dan Gîrtofan a oferit primele impresii legate de traseul din 2015 al Danube Delta Rally: „Din ce am văzut la recunoașteri, probele se prezintă foarte bine. Babadag, Slava Rusa și Eoliene sunt speciale frumoase și mai mult de viteză, unde noi, cei cu mașini de la clasa 2 vom avea un pic de dezavantaj, din cauza vitezei de vârf mai reduse față de bolizii de grupa N. Se va compensa însă pe Telița și Cocoșul, probe mai tehnice, unde se vor vedea avantajele mașinilor Super 2000 sau R5. De altfel, cred că Telița și Cocoșul vor fi probele pe care se va decide învingătorul raliului”.

foto Catalin Stoia
foto Catalin Stoia

Giri a precizat și care este obiectivul său și al lui Tudor pentru întrecerea din Deltă: „Știm că vom avea parte de o concurență acerbă și că nu ne va fi ușor, dar mergem «la bătaie» cum se spune. Mergem să ne luptăm pentru un loc fruntaș în clasament. Trebuie să ne respectăm blazonul și să arătăm că nu degeaba suntem de mulți ani printre protagoniștii campionatului”.

 

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza sunt sprijiniți în 2015 de următorii parteneri: Škoda România, Porsche Finance Group, Mobil 1 prin Lubexpert România, Mipa și Presto prin Rompresto Trading, ProX România.