Start pe macadam pentru Sonic Motorsport

După două etape desfășurate pe asfalt, la Brașov și Cluj-Napoca, acțiunea din Campionatul Național de Raliuri ”Dunlop” se mută pe macadam în acest weekend, pe probele speciale de lângă Arad. Etapă înscrisă în calendarul internațional European Rally Trophy, Raliul Aradului este una din cele mai spectaculoase competiții din calendarul din 2018, cu peste 130 de kilometri cronometrați, grupați în 9 probe speciale variate, de la probe tehnice, până la probe rapide, toate urmând a solicita din plin echipajele și mașinile de concurs.

Pentru Csongor Szabo și Rareș Fetean, raliul vine după o perioadă fără rezultate, echipajul fiind nevoit să abandoneze la raliul anterior, Transilvania Rally, din cauza unei probleme tehnice cu clapeta de accelerație a Ford-ului Fiesta R2. În această situație, echipajul își dorește un rezultat bun la Arad, care să relanseze șansele echipajului pentru podiumul clasamentului mașinilor cu 2 Roți motrice. Raliul debutează cu recunoașterile traseului de concurs, care sunt programate miercuri și joi, în timp ce sesiunea de autografe și startul festiv vor avea loc joi, în fața Primăriei Arad, începând cu ora 20:00.

 

Cu 4 probe speciale incluse în program, prima zi de concurs se desfășoară în apropiere de Arad, acolo unde echipajele vor ”alerga” pe ”Frumușeni” și ”Șiștarovăț”, o probă care conține o secțiune nouă de drum, care va fi parcursă în premieră de concurenți. Ziua se încheie cu un spectacol automobilstic așteptat de către fanii arădeni: Superspeciala din Arad, care se are loc pe unul din principalele bulevarde din oraș, B-dul Revoluției, sub privirile a mii de curioși și spectatori. Ziua secundă de concurs programează 5 speciale și un total de 85 kilometri cronometrați pe ”Conop, ”Nadăș” și o nouă trecere pe ”Șiștarovăț”.

După parcursul bun pe probe la primele raliuri din sezon, echipajul Sonic Motorsport va continua să se lupte cu secundele și alți concurenți pe probe: ”Mergem la Arad cu aceleași gânduri: să concurăm cu un ritm bun, să fim rapizi, dar fără a risca nimic pe probele speciale. E un raliu frumos, unde ne simțim bine, cu probe speciale pe placul nostru. Ideal, dorim, ca la fiecare etapă, să ne impunem în cadrul clasei 7 și să încheiem pe podiumul clasamentului mașinilor cu 2 Roți Motrice, acolo unde competiția va fi strânsă.” a spus Csongor.

 

În urmă cu o săptămână am testat comportamentul mașinii pe macadam la prima etapă de slalom paralel din 2018, acolo unde am luat contact pentru prima dată cu Ford-ul Fiesta R2 pe această suprafață. Deși am avut un început mai ezitant, am înțeles destul de bine comportamentul mașinii pe macadam și sunt încrezător că vom avea un parcurs bun, că vom crește ritmul gradual, de la o probă la alta și că ne vom descurca bine la Raliul Aradului” a continuat Csongor, care s-a impus în cadrul clasei 2 la prima etapă de Slalom Paralel din 2018 și a încheiat al treilea în clasamentul OPEN general al competiției.

 

Pentru Rareș, Raliul Aradului reprezintă un moment așteptat al sezonului, cu schimbarea suprafeței de concurs: ”Întotdeauna am preferat macadamul datorită senzațiilor pe care le ai în mașina de curse pe aceasta suprafață. Sper ca Aradul să fie un nou început pentru noi, cu un rezultat bun, care să ne dea încredere pentru următoarele etape, după momentele mai puțin plăcute din acest început de sezon”.

 

În 2018, echipajul Csongor Szabo – Rareș Fetean este susținut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto – Bogyo, Gother Service și partenerii media RallyMax, We Radio și Observatorul de Covasna.