Simone Tempestini, din Raliul Sardinei la Raliul Moldovei –Bacau

Weekendul trecut, s-a desfasurat in Sardinia a saptea etapa din acest sezon al WRC si prima in care Simone Tempestini a pilotat noul Citroen C3 R5. Daca majoritatea echipajelor din campionatul mondial au intrat deja in vacanta din timpul sezonului, Simone Tempestini si Sergiu Itu profita de pauza pentru a reveni in CNR, concurand, in perioada 15-16 iunie, in Raliul Moldovei – Bacau.

 

Raliul Italiei Sardinia a fost unul total atipic in aceasta editie: de la praful caracteristic ajungandu-se, din pricina ploilor, la noroi si un nisip extrem de alunecos. Cu probe speciale, ale caror caracteristici s-au schimbat foarte mult de la o trecere la alta, aceasta etapa din WRC a dovedit ca este intr-adevar una dintre cele mai dificile din intregul an.

 

Scopul lui Simone in Sardinia a fost sa se obisnuiasca cu noua masina, pusa la dispozitie de Citroen Racing, si sa acumuleze experienta cu fiecare proba speciala. Ca urmare a unor probleme tehnice, echipajul romanesc a fost nevoit sa se retraga in a doua parte a zilei de sambata. In perioada care urmeaza, Simone si Sergiu se vor pregati pentru urmatoarea etapa din WRC, Raliul Finlandei (26-29 iulie), iar maine, 15 iunie, cei doi iau startul in Raliul Moldovei – Bacau, a patra etapa din CNR 2018.

 

 

Q&A

 

Cum privesti Raliul Sardiniei, a fost o experienta in care ati invatat foarte multe despre Citroen C3 R5?

Chiar daca nu am avut parte de raliul pe care mi l-am dorit, Raliul Sardiniei a fost unul frumos, m-a incantat din multe puncte de vedere. In prima faza, am ramas cam surprins de cat de inguste erau probele speciale, dar in timpul raliului am inceput sa ma obisnuiesc. A fost o provocare destul de mare, pentru ca am luat startul cu o masina noua intr-un raliu pe care nu il cunosc foarte bine, iar etapele din campionatul mondial sunt foarte grele, chiar si in momentul in care le cunosti cat de cat. Noi, eu si Sergiu, suntem la inceput ca echipaj, el este la primele lui raliuri in WRC, are nevoie de experienta, si ne pare rau ca nu am putut parcurge toate probele speciale.

In WRC urmeaza in luna iulie Raliul Finlandei, un raliu pe care il cunosti mult mai bine comparativ cu Raliul Sardiniei, ce asteptari ai de la masina acolo?

Urmeaza etapa din Finlanda, un raliu pe care il cunosc mult mai bine si unul care imi place. Asteptarile pe care le voi avea de la masina acolo depind de testele dinaintea raliului. In Sardinia, din pacate, nu am avut posibilitatea sa testez foarte mult masina, iar in Finlanda imi doresc sa pot face acest lucru. In Raliul Sardiniei am concurat cu un setup pregatit de alti piloti, care au dezvoltat masina mai mult decat mine, si a fost mai greu, iar pentru Raliul Finlandei vom avea posibilitatea sa ne pregatim altfel si cu siguranta vom incerca sa fim cat mai competitivi cu putinta.

 

Maine veti lua startul in Raliul Moldovei, etapa in care vei reveni la Citroen DS3 R5, cum privesti acest raliu?

Da, in CNR, suntem la Bacau, dupa etapa de la Arad, am ajuns pe doi in clasamentul general. Avem doua victorii la Brasov si la Cluj si ne dorim ca a treia sa fie cea de la Bacau. Va fi foarte greu, pentru ca echipajele din acest an sunt foarte bine pregatite si noi vom face tot ce putem ca sa ajungem la finalul raliului pe locul unu. Campionatul National de Raliuri este o prioritate pentru mine.

 

Raliul Moldovei, Bacau,(15-16 iunie) este a doua etapa pe macadam din CNR 2018 si are in total 17 probe speciale, care insumeaza 136,71 km, fiind si o etapa in care se acumuleaza puncte pentru European Rally Trophy.