Titi Aur / Silviu Moraru la Raliul Moldovei Bacău

Programat în perioada 15-16 iunie, Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile, este apreciat de Titi Aur drept momentul adevăratului start de sezon pentru echipajul Cotnari Rally Team.

Raliul Aradului, etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri și prima din European Rally Trophy, a reprezentat pentru multiplul Campion Național Titi Aur și mai vechiul său colaborator Silviu Moraru momentul revenirii pe macadam, într-o competiție oficială, după o pauză de șapte ani.

 

Obiectivul principal, acomodarea cu materialul de concurs de top – Skoda Fabia R5 – și revenirea la o formă sportivă de vârf a fost atins. În plus, după cum a precizat Titi Aur, ”după ce am analizat ceea ce s-a întâmplat la Arad, considerăm că prestația noastră de-acolo poate reprezenta un bun punct de plecare pentru prestațiile noastre ulterioare. Pe secțiunile pe care nu ne-am confruntat cu probleme am arătat că putem să mergem tare, iar acum obiectivul nostru este să avem o constanță în ceea ce privește ritmul ridicat. De altfel, putem spune că pentru noi acum începe cu adevărat campionatul”.

Prima provocare este Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile, programat în acest final de săptămână, pe aceeași suprafață, macadamul. După recunoașteri, Titi Aur a precizat: Ne așteaptă un raliu frumos, pe gustul meu, cu probe clasice de macadam, și-l felicit pe organizatorul Adrian Răspopa pentru modul în care a gândit traseul, dar și pentru set-up-ul general al competiției”.  În ceea ce privește obiectivele, multiplul campion național a precizat: Abordăm întrecerea încrezători în forțele noastre și ne propunem să ne implicăm în confruntarea pentru primele poziții”.

 

Raliul Moldovei Bacău 2018 are în program 17 probe speciale împărțite în două zile de concurs, ce totalizează 136,71 kilometri. După sesiunea oficială de teste din după-amiaza zilei de joi 14 iunie, a patra etapă a sezonului va debuta în mod festiv cu începere de la ora 20:00 în centrul municipiului Bacău.



Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile va beneficia și de 8 ore de transmisiuni live televizate. Astfel Superspeciala din Onești, din seara zilei de 15 iunie urmează să beneficieze de o transmisiune simultană realizată de către Telekom Sport, TVR 3 și TVR Iași iar a doua zi, TVR Iași va
transmite ambele treceri pe speciala Vermești, cea de-a doua contând și ca Power Stage, primii cinci clasați pe această probă urmând să primească puncte bonus.