Bogdan Rusea – de pe banca debutantilor pe banca premiantilor

Pe Bogdan Rusea l-ati cunoscut inca de la primele sale victorii, obtinute in cele doua etape de la Campulung Muscel. Au mai urmat alte patru victorii dar si patru clasari pe podium, din totalul etapelor la care Bogdan a luat startul in sezonul 2011 al Campionatului National de Viteza in Coasta. Incununarea sezonului de debut cu titlul de campion national al clasei H2 este un rezultat de invidiat, dar Bogdan Rusea ramane cu picioarele pe pamant dupa cum veti vedea in interviul realizat cu el.

 

Masina pe care a concurat intreg sezonul si alaturi de care a reusit sa cunoasca succesul inca din primul an a fost un automobil de productie autohtona, modelul Logan al celor de la Dacia, care s-a comportat exemplar asa cum deja ne-am obisnuit sa o faca in competiile interne de motorsport. Sigur ca exista numeroase retete ale succeslui, insa cheia consta in a o gasi pe cea mai potrivita, cea care iti va aduce la final rezultatul mult visat. Care a fost reteta in cazul lui Bogdan, puteti afla in continuare chiar de la el:  

 

Motorsportnews.ro: Bogdan, tocmai ai incheiat sezonul de debut in CNVC, sezon incoronat cu titlul de campion la clasa H2. Care a fost reteta succesului? 

Bogdan Rusea: Exista multe retete ale succesului. Este nevoie de multa seriozitate si pregatire, dar exista si o portie buna de emotii, intuitii, reflexe si distractie.  

 

Pentru mine, reteta ar fi: oameni, entuziasm si seriozitate. Rezultatele mele se datoreaza in primul rand oamenilor pe care i-am intalnit in drumul meu si care m-au ajutat sau m-au ambitionat sa concurez. Intre acestia, un loc aparte ii apartine domnului Puiu Rusu – mentorul meu, un profesor excelent inclusiv in probleme legate de pregatirea masinii. Vreau sa le multumesc si domnului Sandrino Sala (responsabil sportiv), echipei Champion Racing alaturi de care am concurat si din care face parte si familia multiplilor campioni Dumitrescu, echipei de asistenta tehnica Serus alcatuita din profesionisti  precum Tudor Ghiuta, Mihai Iacob, Mihai Topoliceanu etc,  colegilor din clubul Anonymus si tuturor prietenilor care m-au incurajat de-a lungul anului si nu in ultimul rand, sponsorului Service Auto Serus, reprezentant autorizat Dacia, Renault, Nissan, lider in reteaua Renault la vanzari de masini noi si piese de schimb.

 

Motorsportnews.ro: Ai  ales sa iei startul cu o Dacia Logan la clasa H2. Cum s-a comportat masina? Ai intampinat probleme deosebite cu materialul de concurs? 

Bogdan Rusea: Sunt foarte multumit de masina. Dacia Logan este un model capabil de performante si o marca cu nimic mai prejos decat celelalte.  Dacia uimeste prin pret, dar cucereste prin performante. Dupa un an de competitii, am schimbat doar un cablu de acceleratie. Combinatia intre fiabilitate si pret iti da o marja de manevra foarte larga in privinta experimentelor si ideilor de pregatire.   

 

In concurs masina s-a comportat bine, rezultatele acestui an fiind o oglinda a experientei si profesionalismului  echipei Serus care a intretinut si a pregatit  masina pentru fiecare etapa.

 

 

Motorsportnews.ro: Ramai in continuare fidel Daciei Logan sau vei face pasul spre o masina mai puternica?

Bogdan Rusea: Da, si in 2012 voi concura tot cu Dacia Logan, dar vom testa noi modificari. Dupa 2012, in functie de fondurile disponibile, vom incerca avansarea la o clasa superioara.

 

Motorsportnews.ro: Cum reusesti sa te pregatesti inainte de o etapa, stiut fiind faptul ca recunoasterile sunt permise in Campionatul National de Viteza in Coasta? 

Bogdan Rusea: Este un lucru foarte bun faptul ca ni se permite sa facem recunoasteri inainte de concurs si profit cat pot de mult de aceasta oportunitate. De obicei incerc sa ajung inainte, cam cu doua zile, pe traseul unde urmeaza sa aiba loc etapele, si fac cat de multe urcari pot.

 

 

Motorsportnews.ro: La care etapa te-ai simtit cel mai bine si care este traseul tau preferat din Campionatul National de Viteza in Coasta ? 

Bogdan Rusea: Cel mai bine m-am simtit la Teliu.  In prima etapa am prins o singura urcare in concurs pe uscat si inainte de ultimul viraj de dreapta s-a rupt cablul de acceleratie. In plus, a inceput ploaia si eram suparat ca nu mai am cum sa recuperez.  Am improvizat ceva la cablu, ploaia s-a oprit, insa pe jos era inca ud. Am profitat de faptul ca aveam startul dupa alte 28 de masini si am plecat pe slick-uri, iar bucuria a fost imensa cand am vazut rezultatul, locul 1 la clasa mea. Dintre etapele la care am participat, traseul meu preferat este cel de la Campulung.

 

Motorsportnews.ro:  Ce parere ai despre mediatizarea acestui sport, tinand cont de faptul ca de acest lucru se pot castiga sau pierde eventuali sponsori ? Care sunt punctele slabe ale acestui capitol si cum ar putea fi eliminate sau imbunatatite? 

Bogdan Rusea: Automobilismul este un sport care ar trebui mediatizat mai mult. Toti avem de invatat de la castigatori, sunt atat de tonici si au un entuziasm contagios.  Si sponsorii ar merita mai multa expunere: ei sunt cei care fac posibile concursurile, care cred intr-o idee, in valoare, in performanta si in competitie.  Sponsorii cu implicare in viata sociala demonstreaza ca le pasa, ca au soliditate, ca sustin societatea si ca sunt mereu prezenti. Din punctul meu de vedere au mai multa credibilitate si soliditate decat cei care investesc in reclama pura.  

 

Lipsa de mediatizare din mediile traditionale poate fi compensata pentru pasionati prin prezenta pe Internet. Sunt o multime de filme pe YouTube si o multime de articole, care iau pulsul la cald al evenimentelor.

 

Desigur,  ar fi multe alte idei pentru a spori mediatizarea: promovarea  concursurilor, lansari de modele auto, invitati piloti straini celebri, concerte sau alte activitati de care publicul este atras. 

 

Motorsportnews.ro: Ti-ai propus vreun obiectiv pentru urmatorul sezon? Cu ce ganduri pleci la drum pentru anul urmator? 

Bogdan Rusea: Mi-am propus sa testez noi idei de imbunatatire a performantelor masinii si sa cunosc cat mai multi dintre colegi cat mai bine. 

 

Foto: Catalin Oprea

[nggallery id=235]