Diesel Power la mare altitudine

  • Echipa Avia Motors & Alto Syncro isi continua aventura in CNVC Dunlop 2013
  • Dieselurile functioneaza, KitCar-ul cedeaza
  • Team Managerul echipei preia pentru prima oara volanul Fabiei TDI

Avia Ranca 2013

In weekendul care a trecut, traseul de la Ranca a fost gazda etapei a II-a din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013. Echipa Avia Motors & Alto Syncro a plecat spre Ranca increzatoare ca va bifa si de data aceasta rezultate bune, asa cum a facut la etapa de la Brasov.

 

Cu toate ca cele doua dieseluri, Fabia RS TDI si Ibiza Cupra TDI si-au facut treaba si au ajuns la final, Fabia Kitcar pilotata de Marius Petre a trebuit sa se declare invinsa de ambriajul care a cedat.

 

Am sesizat simptome ale uzurii ambreiajului de abia dupa ce am ajuns aici. Am sperat ca va tine pana la concurs dar pana la urma m-a obligat la abandon. Sunt multumit totusi ca timpii din calificari au aratat ca raman in primii opt la general. Voi reveni pregatit sa-mi iau revansa” a declarat Marius Petre la finalul intrecerii.

 Mitrasca Ranca 2013

Am schimbat in ultimul moment autoblocantul cu unul nou. Se pare ca mergeam de ceva vreme cu el rupt. Am mai revizuit si altele si am sperat sa fac timpi mult mai buni. Totusi, ceva nu mi-a dat incredere. Mi-am intrecut adversarul direct la diesel insa la clasa H3 am pierdut lupta. Chiar daca cei cu masini adevarate de “H” au de partea lor puterea si multe kilograme in minus, trebuia sa fiu mai sus in clasament. Inca nu am reusit sa evoluez in 2013 la potentialul meu sau al masinii.” a spus Andrei Mitrasca dupa festivitatea de premiere. 

 

Impreuna cu echipa am decis sa imi asum eu responsabilitatile sportive pentru Fabia TDI la aceasta etapa. L-am avut in dreapta pe Vali Porcisteanu in cateva urcari si in felul acesta mi-am intrat in mana mult mai repede. Nu am venit cu niciun fel de pretentii de performanta. Am experimentat pilotajul in regim de cursa si acum imi inteleg mai bine baietii care concureaza. E important pentru mine sa ii inteleg si ei sa stie ca au langa ei un prieten si nu un sef. Il felicit pe Andrei care se lupta cu o masina mult inferioara concurentei si il asigur ca ii vom pregati mai bine masina pentru urmatoarea etapa.” a declarat Lucian Visan, Team Managerul echipei. 

 Podium diesel Ranca 2013

Echipa Avia Motors & Alto Syncro se bucura de cel de-al doilea an in care participa oficial in CNVCD.  Impreuna cu partenerii Castrol, Porsche Finance Group, Skoda Romania si Weltauto, echipa are un program complet cu cele doua masini diesel si unul partial cu Skoda Fabia KitCar. Urmatoarea etapa va avea loc la Teliu, langa Brasov, in weekendul 8-9 iunie 2013 unde TDI-urile isi vor face din nou simtita prezenta. 

 

Credit Foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro