Lucien Hora castiga Trofeul Rasnov – Clasamente complete

La volanul monopostului Lola F3000, Lucien Hora a castigat Trofeul Rasnov, luand o optiune serioasa pentru titlul de campion al stagiunii 2013. Dupa un final tensionat in care atat Andrei Dumitrescu cat si Ovidiu Zaberca au fost penalizati pentru start anticipat, Daniel Onoriu obtine locul secund, la revenirea in CNVC Dunlop.

 lucien hora                                                                                                           

Desi prognozele aratau initial sanse ridicate de precipitatii pentru acest weekend, pana la urma ploaia nu si-a facut aparitia pe parcursul celor doua zile de concurs. In aceste conditii, Lucien Hora, care a mers fara greseala si a dominat toate mansele cronometrate ale intrecerii, a reusit sa castige fara probleme penultima etapa a campionatului. Hora a obtinut cel mai bun timp in amblele manse de concurs, oprind cronometrul in mansa secunda la 1’56”981, cea mai buna performanta a weekend-ului, fiind singurul care sa coboare sub bariera celor doua minute.

 

Sunt bucuros ca am castigat, sunt multumit de timp si fericit ca nu a plouat. Rasnovul este, ca de obicei, la cote maxime in motorsport. Ma simt ca acasa la Rasnov. Aici am castigat prima cupa din cariera si tot aici am pierdut titlul din 2006 la un punct.” a declarat Lucien Hora la finalul intrecerii.

 

Ovidiu Zaberca este singurul care il mai poate impiedica pe concitadinul si colegul sau, Lucien Hora, de la a-si adjudeca cel de-al cincilea titlu de campion al campionatului. Fiind invins astazi de Daniel Onoriu, Zaberca se vede nevoit sa duca lupta pentru titlul grupei H pana in ultima etapa.

 

Unul dintre actorii principali ai campionatului, Paul Andronic, continua sa aiba probleme in acest sezon. Dupa abandonul din etapa precedenta, Andronic pleaca fara puncte si de la Rasnov, alegand sa nu ia startul in mansa secunda. “Dupa Campulung, motorul a fost refacut intr-o configuratie diferita si necesita reprogramarea unor parametrii electronici. Nu am avut timp sa facem acest lucru, iar dupa prima mansa am ales sa renunt pentru a proteja motorul.” a declarat Andronic.

 

Lucian Radut este un alt pilot care nu a avut cel mai bun weekend. Strategia de a obtine timpi slabi in antrenamente pentru a lua startul mai devreme in concurs nu s-a dovedit castigatoare. Astfel, cel care a fost lider al campionatului in doua randuri in acest sezon, a terminat Trofeul Rasnov doar pe 6.

 

Dudu Senchea a fost cel mai rapid pilot al grupei N, pilotul pitestean dominand lupta cu Norris Mageanu, care a incheiat pe pozitia secunda a categoriei, dupa un weekend inceput cu probleme de transmisie.

 

Cosmin Dragnea se apropie si el de titlul de campion la grupa A, dupa ce l-a invins la Rasnov pe pilotul local Liviu Savu, marindu-si avansul din clasamentul general la 15 puncte, in fata aceluiasi Savu.

 

Pilotand un Ferrari 458 Italia, Armando Battocchi a fost cel mai rapid pilot al categoriei ‘doua roti motrice’, devansandu-l pe Mircea Padureanu. Bogdan Samoila a castigat Cupa Diesel, fiind insotit pe podium de Andrei Mitrasca, pe 2, si Mihai Beldie, pe 3. Mitrasca s-a apropiat astfel la 2 puncte de liderul Beldie in acest clasament, lupta finala urmand sa se dea la Straja.

 

In intrecerea destinata masinilor istorice, Eduard Tontsch a castigat categoria I2, devenind campion, iar Alexandru Ciolan a invins in cadrul categoriei I1.

 

Trofeul Rasnov este sustinut de partenerii principali ai evenimentului,Total Lubricants Romania si SERUS – Reprezentant autorizat Dacia, Renault, Nissan, de catre Consiliul Local si Primaria Rasnov, in calitate de parteneri oficiali si de catre Dunlop Romania – partener asociat.

 

Trofeul Rasnov este organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si se desfasoara cu sprijinul Politiei Rutiere Brasov, al Brigazii de Jandarmi Mobila Brasov si al Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov.

 

FinalN4  FinalN  FinalOpen  Final2RM  FinalA1  FinalA2  FinalA4

FinalA  FinalD  FinalDeb  FinalDiesel  FinalEchipe  FinalH1  FinalH2  FinalH3  FinalH4

FinalH  FinalI1  FinalI1A1  FinalI1A2  FinalI1A3  FinalI2  FinalJr