Viteza în Coastă revine la Păltiniş

În perioada 21-22 mai este programat să se desfăşoare Trofeul Păltiniş, cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016. După o absenţa de 4 ani din calendarul competiţional, traseul ce urcă spre staţiunea montană Păltiniş va găzdui din nou lupta “costaşilor” cu secundele.

Alexandru Mitroi - Mitsubishi Lancer EVO X
Alexandru Mitroi – Mitsubishi Lancer EVO X

Runda de debut de la Râşnov a fost una atipică, fiind întreruptă înainte de completarea celei de-a doua manşe de concurs şi câştigată de Alexandru Mitroi cu o maşină de grupa N (Mitsubishi Lancer EVO X), în timp ce vicecampionul naţional şi principalul favorit la victorie, Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer EVO IX), a suferit o ieşire în decor şi a plecat de aici fără vreun punct. Având în vedere că Paul Andronic şi Ovidiu Zaberca, rivalii lui Răduţ din sezonul trecut, nu au reuşit să îşi pună la punct materialele de concurs pentru prima etapă, Trofeul Păltiniş reprezintă un start de la zero în campionat. Lista de înscrieri conţine până acum 54 de nume însă numărul acestora poate creşte deoarece dată limita de înscrieri a fost extinsă până miercuri, 18 mai. Printre maşinile care vor face spectacol în întrecerea de lângă Sibiu găsim multe modele Mitsubishi, trei Ferrari, un Audi R8 GT, dar şi superbe maşini istorice.

Catalin Cedric Ghigea - Fiat 124 CSA Abarth Rally
Catalin Cedric Ghigea – Fiat 124 CSA Abarth Rally

Traseul Trofeului Păltiniş are o lungime de 4670 metri şi reprezintă un tronson din celebra proba specială pe care se aleargă în Raliul Sibiului. Diferenţa de altitudine dintre start şi finish este de 265 metri iar panta maximă cu înclinaţie de 38,6% va solicita puternic motoarele maşinilor de concurs. Ziua de sâmbătă (21 mai) programează 3 runde de recunoaşteri urmate de alte trei manşe de antrenament cronometrat ce vor stabili ordinea de start în concurs. După încă două urcări de recunoaşteri, ziua de duminică (22 mai) va culmina cu cele două manşe de concurs, ce vor începe de la 13:15, respectiv 15:30.

 

Trofeul Păltiniş este susţinut de partenerii Pro-X şi Domeniul Viticol Apold. Consiliul Judeţean Sibiu şi Primăria Răşinari sunt parteneri oficiali ai evenimentului iar Dunlop partener asociat. Trofeul Păltiniş este organizat de Auto Blic sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi se desfăşoară cu sprijinul Poliţiei Rutiere Sibiu şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu. Autorally.ro şi Kiss FM sunt parteneri media.

 

Harta generala Trofeul Paltinis

Harta traseu Trofeul Paltinis

Program Trofeul Paltinis 2016