Campionatul National de Drift si-a stabilit calendarul competitional 2013

La doar o saptamana dupa ce Gabriel Onofrei, presedintele Asociatiei Romane de Drift, ne dezvaluia locatiile in care Campionatul National de Drift va poposi in acest an, calendarul competitional a fost definitivat.

piloti drift

Fanii si protagonistii acestui sport cu motor vor iesi din letargia iernii chiar in orasul unde anul trecut campionatul isi incheia stagiunea, la Iasi. Cunoscuta drept capitala culturala a Romaniei si fosta capitala a tarii noastre intre anii 1916-1918, municipiul Iasi deschide balul competitiilor de drift, care incepand cu acest an se vor desfasura sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Si pentru ca tot facem referire la acest aspect, ce implica mai exact acest lucru. Pe langa denumirea oficiala a campionatului drept unul national ne putem astepta la o disciplina mai buna in parcul de service, o verificare tehnica a masinilor un pic mai riguroasa, o securizare a traseului mai buna, controale anti-dopping (stiu ca poate pare amuzant, dar anii trecuti acestea au existat, la competitiile de viteza in coasta cel putin) si poate niste taxe.

 

Runda a doua aduce driftul in capitala, locatia urmand a fi anuntata ulterior de catre organizatori care au facut tot posibilul sa includa Bucurestiul in calendar, publicul fiind destul de numeros aici cu ocazia diverselor evenimente de motorsport. Pe langa deja cunoscutele locatii de la Prejmer, Constanta sau Cluj, Campionatul poposeste in premiera si la Onesti pe un circuit stradal si cu siguranta va reprezenta un punct de atractie in acest an.

Sibiu Parc service

Campionatul se va incheia cu finala la Sibiu sau Alba Iulia, inca nu s-a stabilit si aceasta a saptea runda va remunera probabil pilotii cu punctaj dublu, asa cum s-a intamplat si in trecut si cum se practica si prin alte campionate (WTCC). Sibiul deja va gazdui un eveniment major pentru tara noastra in luna iulie, atunci cand o etapa contand in Campionatul European de Raliuri va trece portile orasului.     

 

Calendar competitional Campionatul National de Drift:

 

Runda 1 : 13-14 aprilie Iasi – Era Park

Runda 2: 4-5 mai Bucuresti – locatia va fi anuntata

Runda 3: 28-30 iunie Prejmer Circuit

Runda 4: 13-14 iulie Constanta Maritimo Shopping Center

Runda 5: 9-11 august Onesti – circuit stradal

Runda 6: 31 august – 1 septembrie Cluj – Polus Center

Runda 7: Sibiu sau Alba Iulia – orasul si locatia vor fi anuntate 

3 thoughts on “Campionatul National de Drift si-a stabilit calendarul competitional 2013”

  1. Cine mai e interesat de orasul asta uitat de lume, candva capitala moldovei, acum abandonat. Totul de demoleaza si se fac hypermarketuri, Suceava o sa ajunga doar un mare centru comercial, unde lumea vine, cumpara si pleaca. E pacat, nu mai e ce-a fost.

Comments are closed.