Cosworth, se pregateste de testul final

Chiar daca testele de saptamana trecuta de la Jerez au fost influentate de vant si ploaie, producatorii de motoare Cosworth, sunt foarte multumiti de progresele facute cu motorul CA2010 V8, acestea dovedindu-si fiabilitatea in testele din Spania. Revenirea motoarelor Cosworth in F1 in sezonul 2010, dupa o absenta de 3 ani de zile, va fi benefica pentru 3 echipe: Williams, Lotus si Virgin Racing.

“Testele de saptamana trecuta de la Jerez au fost influentate de o ploaie atipica circuitului din Spania”, a afirmat Mark Gallagher, managerul general al F1 Business Unit.”Din punctul nostru de vedere, au fost 4 zile foarte bune la Jerez, cu un total de 3 echipe pe circuit. Cele 3 echipe avand un sasiu diferit al monoposturilor,  ne-a permis sa obtinem si mai multe informatii despre motorul CA2010.”

“Fiabilitatea motorului corespunde cu asteptarilor noastre” a afirmat Mark Gallagher.               ”AT&T Williams au parcurs cele mai multe ture cu monopostul, acumuland peste 450 de ture, care reprezinta peste 2000 de km. Lotus s-a bucurat de un test foarte bun cu monopostul T127, in timp ce Virgin Racing au continuat sa faca progrese cu VR-01.”

Cele trei echipe se vor intoarce in aceasta joi, la ultima sesiune de teste, ce va avea loc la Barcelona pe circuitul din Catalunya, inainte de inceperea noului sezon din luna martie, la Bahrain.

“Barcelona ne poate oferi un test final pentru a vedea performantele motoarelor si unde ne situam in momentul de fata” a concluzionat Gallagher.