GP Monaco – antrenamente libere

Noua compozitie a pneurilor supersoft, Pirelli PZero Rosii, a fost folosita, in premiera, in timpul sesiunilor de antrenamente libere de joi pe circuitul stradal, lung de 3,340 kilometri, din Principatul Monaco.

 

 

In timpul antrenamentelor libere, pilotii au folosit si pneurile Pirelli PZero Galbene, de compozitie soft, in special in prima sesiune cand Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull Racing, a stabilit cel mai bun timp: 1m:16,619 secunde. Fernando Alonso, pilotul Scuderiei Ferrari, a fost cel mai rapid in sesiunea a doua, stabilind cel mai bun timp, 1m:15,123 secunde, cu pneurile PZero Rosii. In acel moment, temperatura ambientala era de 27 grade Celsius, iar temperatura asfaltului a atins 45 grade Celsius. Noile pneuri de compozitie supersoft sunt marcate cu rosu pe flancuri pentru a fi mai usor de identificat in timpul transmisiunilor de televiziune.

 

 

Cele doua sesiuni de antrenamente libere au fost folosite de piloti nu doar pentru a descoperi performanta relativa a pneurilor de compozitie supersoft si soft, primele fiind mai rapide cu aproximativ 1,2-1,4 secunde pe tur, dar si durabilitatea celor doua compozitii pe circuitul stradal din Monte Carlo. Sebastian Vettel a parcurs 22 de tururi in sesiunea de dupa amiaza cu pneurile de compozitie supersoft. In combinatie cu versiunea soft a pneurilor Pirelli, echipele vor opta, cel mai probabil, pentru o strategie cu doua sau trei opriri la boxe in timpul cursei.

 

 

Cele doua sesiuni de antrenamente libere, programate joi, au fost cruciale pentru pregatirea calificarilor de sambata. Tinand cont ca de sase ori, in ultimele sapte curse din Principat, pilotul care a plecat din pole position a si castigat, este mai mult decat evident de ce sesiunile de calificare sunt mai importante aici decat pe oricare alt circuit.

 

 

La finalul sesiunii de antrenamente libere, echipa Pirelli a avut privilegiul de a-l avea ca invitat special pe Printul Albert de Monaco, suveranul Principatului. Printul Albert a fost primit de Francesco Gori, seful de operatiuni, in noul motorhome, iar la plecare a semnat in cartea de oaspeti Pirelli.

 

 

Paul Hembery:Am fost absolut incantati de vizita Printului Albert in zona noastra de hospitality. Cursa din Principatul Monaco este, fara nicio indoiala, cel mai important eveniment din calendarul mondial al Formulei 1. Ziua de joi a fost folosita de toate echipele pentru a aduna experienta. Cele doua compozitii ale pneurilor PZero au fost exploatate aici in conditii unice si am fost incantati de rezultatele obtinute in ceea ce priveste durabilitatea lor, mai ales a pneurilor de compozitie super soft care au fost folosite pentru prima oara in acest sezon. Urmeaza calificarile de sambata, care vor juca un rol extrem de important, unde vom vedea care echipa reuseste sa exploateze la maximum potentialul anvelopelor noastre si cred ca ne vom putea da seama si care vor fi strategiile din timpul cursei de duminica.

 

 

CHESTIUNEA ZILEI DE LA PIRELLI

 

Noile pneuri Pirelli PZero Rosii, de compozitie supersoft, au fost caracterizate ca fiind similare cu pneurile folosite in trecut doar in sesiunile de calificare din Formula 1. Pneurile Pirelli ultra-rapide, folosite exclusiv in calificari, au furnizat surprize uriase in trecut, la Marele Premiu al Statelor Unite din 1990, cand Pierlugi Martin, pe un monopost Minardi, a obtinut al doilea loc pe grila de start, la o diferenta de doar doua sutimi fata de Gerhard Berger, pilotul care a plecat din pole position.