Mihai Marinescu a debutat pe monopostul de GP2

La primul contact cu pista de pe Yas Marina pilotul brașovean a încheiat sesiunea de antrenamente cu cel mai bun timp al său 1min53sec446. Vineri, ora 13:00, s-a dat startul sesiunii de calificări de care Mihai a profitat pentru a cunoaște cât mai bine mașina și circuitul. Și-a îmbunătățit cu aproximativ o secundă și jumatate timpul din antrenamentele libere și a înregistrat al 25-lea timp al sesiunii de calificări.

Așa cum ne-a obișnuit din Formula 2, campionat în care a urcat pe podium și a dovedit că poate câștiga curse, Mihai Marinescu este un pilot care nu se teme să depășească și atâta timp cât nu este angrenat în incidente de cursă oferă spectacol pe circuit.

 

Mihai Marinescu:Mașina este extraordinară, mai ales frânele, care ”îngheață” mașina și aerodinamica este senzațională – cu cât mergi mai tare cu atât ai mașina mai stabilă și echilibrată. Sunt mulțumit de progres, am coborât o secundă și jumătate de dimineață pâna la prânz, iar în calificări am avut ghinionul de a avea steag roșu pe al doilea schimb de gume, nu am putut să le fructific. Probabil că mai reușeam să scot zecimi bune la timp, veneam în jurul lui 1:51:00. Cunoscuții de aici m-au și apostrofat după sesiunea de calificări, să o las mai ușor, merg mult prea la limită pentru un debutant, însă mă simt confortabil, încep să ma înțeleg cu mașina, așa că am de gând sâ împing în continuare

 

Mihai Marinescu pilotează un monopost al echipei Rapax și poartă numărul de concurs 2.

 

Condițiile în care s-a desfășurat sesiunea de Calificări:

Temperatura aerului: 28 de grade Celsius

Temperatura la nivelul pistei: 39 de grade Celsius

 

Program GP2 – Abu Dhabi (ora României):

Sâmbătă – 12 Noiembrie

9:00 – 10:05           Cursa 1 (31 de tururi sau 60 de minute)

 

Duminică – 13 Noiembrie

11:30 – 12:20         Cursa 2 (22 de tururi sau 45 de minute)

 

În cursa 1 opririle la boxe sunt obligatorii, iar piloții trebuie să schimbe cel puțin două anvelope.

Ordinea de start a cursei 2: primii 8 clasați în cursa 1 pleacă în ordine inversă, al 8-lea pleaca din pole position. Următorii pleacă în ordinea în care au terminat cursa 1.

În cursa 2 opririle la boxe nu sunt obligatorii.

 

Ambele curse pot fi urmărite live, în România, prin intermediul Digi Sport.