Sebastian Vettel campion pentru a treia oara consecutiv

Campionatul de Formula 1 din acest an a fost unul extrem de disputat si cu un inceput mai slab a lui Vettel, restul pilotilor au inceput sa spere ca acesta va fi anul lor. Germanul a revenit pe finalul sezonului, iar titlul avea sa fie decis in ultima etapa a sezonului. Fanii au fost fara doar si poate extrem de multumiti de desfasurarea actiunii in acest sezon, punctul culminant urmand a avea loc in Marele Premiu al Braziliei. Desi sansele lui Alonso erau mai reduse, ecartul fiind destul de semificativ intre el si Vettel, pilotul Ferrari a inceput sa spere chiar de la inceputul cursei atunci cand Bruno Senna l-a acrosat pe Vettel in virajul patru, iar Sergio Perez a fost implicat si el in incident fiind acrosat de acelasi Bruno.

Vettel a retrogradat in coada plutonului si se vedea nevoit a incepe o cursa de recuperare care avea sa tina fanii cu sufletul la gura. 15 pozitii in primele 8 tururi a reusit Vettel sa recupereze, fiind temperat in permanenta de echipa sa care era preocupata de starea monopostului usor avariat in urma contactului. Dupa o cursa presarata de neprevazut cu doua iesiri ale Safety Car-ului si o vreme care a dat de furca pilotilor in alegerea pneurilor, Vettel avea sa termine cursa in pozitia a sasea, rezultat care avea sa ii fie de ajuns pentru a obtine cel de-al treilea sau titlu consecutiv in Formula 1. Cei de la Ferrari au facut tot posibilul pentru a-l sprijini pe Alonso, Massa cedandu-i locul al doilea in ultimul tur, insa nu a fost de ajuns pentru spaniol.        

Jenson Button a castigat cursa din Brazilia reusind cea de-a treia victorie din sezon. Michael Schumacher a obtinut locul al saptelea, reusind clasarea in puncte in ultima sa cursa din cariera.

Pirelli a reusit impreuna cu organizatorii sa aduca fanilor spectacolul pana ultima runda a campionatului, iar pentru urmatorul an, ultimul din contractul de 3 ani in vigoare, pneurile vor avea aceeasi compozitie dar  un timp mai scurt de incalzire ca si o degradare mai rapida, in mod deliberat ceea ce cred ei ca va spori spectacolul si suspansul din Marele Circ.    

 

Clasament Marele Premiu al Braziliei:

 

1

Jenson Button

1:45:22.656

25

2

Fernando Alonso

+2.7 secs

18

3

Felipe Massa

+3.6 secs

15

4

Mark Webber

+4.9 secs

12

5

Nico Hulkenberg

+5.7 secs

10

6

Sebastian Vettel

+9.4 secs

8

7

Michael Schumacher

+11.9 secs

6

8

Jean-Eric Vergne

+28.6 secs

4

9

Kamui Kobayashi

+31.2 secs

2

10

Kimi Räikkönen

+1 Lap

1