Cine va castiga la Sibiu ?

Dupa ce a pierdut victoria la mustata in etapa precedenta din San Marino, Andreas Mikkelsen spera sa obtina maximum de puncte pe suprafata sa preferata pentru a avea șanse la un al doilea titlu de campion IRC consecutiv. Mikkelsen pilotează pentru echipa Skoda UK si va fi unul dintre principalii piloti de urmarit pe probele speciale de la Sibiu.

Andreas Mikkelsen

Unul dintre principalii sai adversari va fi Sepp Wiegand. Germanul vine la Sibiu după ce a obținut prima sa victorie de proba speciala in IRC. Este un pilot experimentat si va incerca sa urce pe podiumul de la SIbiu.

 

Legendarul Francois Delecour va implini 50 de ani in luna august. Va fi prezent la Sibiu, precedenta sa prezenta in IRC fiind în Turul Corsicii disputat in luna mai. Delecour a renuntat la Renault Megane RS in favoarea unui Peugeot 207 S2000. Delecour se va lupta pentru victorie, mai ales ca el cunoaste acest raliu, francezul participand si la editia de anul trecut.

 

Marco Tempestini, pilotul italian stabilit in Romania va trece si el pe un automobil Super 2000 pentru etapa de la Sibiu. Invingatorul de anul trecut a concurat in acest an pe un Subaru Impreza R4 STI in etapele IRC de pana acum, dar pentru Sibiu a optat pentru o Skoda Fabia.

Andreas Aigner

Suedezul Patrick Flodin va lua startul cu Ford Fiesta S2000, masina inscrisa de echipa Petter Solberg Engineering. Dupa abandonul din San Marino unde a reusit sa parcurga doar o singura proba speciala, Flodin vine la Sibiu si va incerca sa obtina cat mai multe puncte, el fiind un specialist al macadamului.

 

Francezul Mathieu Arzeno si colegul sau Michael Burri vor fi prezenti la Sibiu alaturi de doua automobile Peugeot 207 S2000 ale echipei Sainteloc Rancing.  Lista de automobile S2000 este completata de pilotul local Dan Gartofan, la volanul unei Skoda Fabia, dar si de Gergo Szabo care va concura tot pe o astfel de masina.

 

IRC PRODUCTION CUP

Cu doua victorii obtinute in acest sezon, Andreas Aigner este favorit pentru o noua victorie la Sibiu la volanul masinii sale Subaru Impreza R4 STI inscrisa de echipa Stohl Racing. Austriacul vine la SIbiu cu un navigator nou, celebra Ilka Minor preluand locul Danielei Ertl, cea care sta de obicei in dreapta lui Aigner. Pilotii romani Valentin Porcisteanu si Bogdan Marisca vor fi cu siguranta cei mai in masura sa-i puna proble austriacului, mai ales ca Csaba Spitzmuller, liderul competitiei interne, va lipsi de la startul Raliului Sibiului datorita unor probleme de sanatate. Raliul Sibiului va marca si revenirea italianului Marco Cavigioli in IRC. Pilotul italian a castigat prima editie a IRC 2WD Cup in 2008.

Harry Hunt

IRC 2WD Cup

Pilotii locali Vlad Cosma si Alex Filip vor fi cei mai mari adversari pentu Harry Hunt, cel care a castigat aceasta clasa in San Marino. Pe lista de start la clasa automobilelor cu doua roti motrice vor mai fi si austriacul Michael Kogler cu un Renault Clio R3, italianul Davide Catania si Sebastian Barbu, ambii cu Citroen DS3 R3.