Lupta pentru puncte in IRC trece si prin Bulgaria

  • Marco Tempestini si Dorin Pulpea sunt pregatiti pentru startul in Sliven Rally
  • Intre 28 si 30 septembrie lupta pentru puncte se da pe specialele din Bulgaria
  • Obiectiv: podium in IRC Production Cup

 

 

Marco Tempestini si Dorin Pulpea vor ajunge, in acest weekend, din nou pe un teren cunoscut – Sliven Rally, de data aceasta insa etapa bulgara este inclusa si in Intercontinental Rally Challenge.  13 probe speciale, 197,3 km pe asfalt si un singur obiectiv: podium in IRC Production Cup.

 

Locul doi la general in 2010 este cel mai bun rezultat obtinut de Marco Tempestini in Sliven Rally, raliu care anul acesta face parte in premiera si din Intercontinental Rally Challenge. Inca de la inceputul sezonului, Marco Tempestini a nominalizat etapa bulgara in calendarul sau din IRC. „Mi-a placut aceasta etapa si era normal sa luam startul aici mai ales ca este aproape de Romania. Este un final de sezon extrem de strans in IRC Production Cup si se poate intampla orice. Avem nevoie de cat mai multe puncte aici pentru a avea o sansa reala la titlu in duelul cu Andreas Aigner”, a spus Marco Tempestini, inaintea plecarii spre Bulgaria.

 

In Sliven Rally, etapa programata in perioada 28 – 30 septembrie, sunt programate 13 probe speciale pe asfalt cu o lungime totala de 197,3 kilometri. „Nu sunt foarte multe modificari fata de ceea ce stiam noi. Unele probe sunt foarte murdare si aceasta va fi o provocare pentru noi. Super speciala se anunta foarte interesanta si trebuie abordata cu atentie. Sper sa fim feriti de pene de cauciuc si sa mergem in acelasi ritm ca in Ucraina”, a spus Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy, dupa cele doua zile de recunoasteri.

Dupa podiumul din Ucraina,obtinut in urma unor ghinioane incredibile, echipajul Napoca Rally Academy si-a propus sa atace si mai mult in aceasta etapa. „Pilotii bulgari sunt foarte rapizi si trebuie sa mergem tare inca de la inceput. Daca mergem ca in Ucraina sigur putem face un rezultat bun, dar sper ca penele de cauciuc si ghinioanele de acolo sa nu se repete. Obiectivul meu este ca in cele doua etape ramase pana la Raliul Ciprului, Bulgaria si San Remo, sa avem un avans de minimum 25 de puncte fata de Aigner. Apoi lupta finala se va da in Cipru unde se poate intampla orice”, a mai spus Marco Tempestini.

 

Sliven Rally incepe vineri, 28 septembrie, cu super speciala de 1,9 kilometri, restul de 12 probe speciale fiind programate sambata (8 probe) si duminica (4 probe).