Andreas Mikkelsen reuseste prima victorie in IRC

Norvegianul in varsta de 22 de ani, Andreas Mikkelsen, a reusit sa isi treaca in cont prima victorie din Intercontinental Rally Challenge cu ocazia Raliului Scotiei, devenind astfel cel de-al saselea castigator diferit in acest sezon. Acest rezultat impreuna cu clasarea pe locul al doilea a campionului en-titre, Juho Haninnen, au adus in tabara Skoda, cel de-al doilea titlu consecutiv la constructori in IRC.

 

Mikkelsen a inceput ultima zi a raliului cu un avans de 50,7s in fata lui Bryan Bouffier, insa pe a treia speciala a zilei, o pana la roata dreapta spate avea sa scada avansul norvegianului la mai putin de 30s in fata lui Hanninen care a afisat un ritm excelent dupa modificarile setarilor aduse masinii sale sambata dupa-amiaza. Mikkelsen avea sa recupereze din secundele pierdute trecandu-si in cont scrath-ul pe speciala 12, insa speciala 13 avea sa ii dea din nou emotii, o noua pana, de aceasta data la roata dreapta fata, facandu-si aparitia. 

 

Ultima treapta a podiumului i-a revenit lui Bryan Bouffier dupa ce francezul a ramas fara frane in dimineata zilei de duminica si a gasit o solutie de compromis de a frana doar cu trei roti.

 

Irlandezul Craig Breen a lasat comenzile Fiestei R2 pe care o piloteaza in WRC Academy, pentru a urca la volanul unei Fieste S2000 care l-a purtat catre un rezultat excelent in Raliul Scotiei, locul al patrulea la final. Colegul sau din WRC Academy, Alastair Fisher, castigator in Raliul Frantei la categorie, a reusit locul opt la finalul Raliului Scotiei, tot la bordul unui model Fiesta S2000.

 

Proton nu reuseste nici de aceasta data data sa termine raliul cu niciuna dintre cele doua masini, Alister McRae abandonand sambata din cauza unei lovituri incasata la carterul masinii, iar P-G Andersson fiind invins de problemele electrice aparute in speciala 11 de duminica.

 

Ultima reprezentatie a sezonului din IRC va avea loc in perioada 3-5 noiembrie cu ocazia Raliului Ciprului, acolo unde nu mai putin de sase piloti se vor bate pentru titlul de campion. Jan Kopecký, Juho Hänninen,  Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Bryan Bouffier si Freddy Loix sunt cei sase concurenti cu sanse la prima pozitie la sfarsitul sezonului.

 

Clasament final Raliul Scotiei 

 

Foto: Gabi Tomescu – www.photography-gt.com