Raliul Aradului in drum spre ERC

Raliul Aradului are ambitii mari pentru viitor, intrecerea incepandu-si drumul catre Campionatul European, unde organizatorii isi doresc sa aduca runda care conteaza pana acum pentru campionatele roman si maghiar de raliuri.

Raliul Aradului

Prin includerea pe lista “Non Championship Events” publicata de FIA, Raliul Aradului va fi inspectat de oficiali ai Federatiei Internationale de Automobilism, forul tutelar al tuturor competitiilor auto, in vederea includerii in Cupa Europei, de unde isi poate castiga locul in cea mai importanta intrecere de raliu de pe continent.

 

Editia 2013 a raliului, care este programata la sfarsitul lunii august, va fi organizata conform cerintelor Cupei Europene de Raliuri, urmand sa aiba in itinerar intre 150 si 170 de km de proba speciala. Astfel, Raliul Aradului 2013 va indeplini cerintele unui raliu de coeficient 2 al competitiei europene.

 

Este o veste foarte buna, si spun asta nu doar ca un pasionat de automobilism ! In primul rand este o recunoastere a modului profesionist in care a fost organizat pana acum raliul, am demonstrat ca Aradul are un mare potential pentru un sport atat de spectaculos iar pe de alta parte ma bucur ca prin organizarea de competitii de nivel international reusim sa promovam imaginea Aradului” a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falca.

 

Politica noastra conform careia ‘cu pasi mici ne indreptam spre performante majore a ajuns intr-o faza superioara“, a declarat Mihai Leu, detinatorul licentei pentru organizarea etapei aradene, care si-a exprimat de la inceput ambitiile mari legate de aceasta intrecere. De acum nu mai putem da inapoi. Sunt convins ca vom reusi sa trecem si acest test si urmatorul si in curand vom avea la Arad o etapa de ERC.

 

Raliul Aradului 2013 conteaza pentru cea de a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop si va fi organizat de Clubul Sportiv AMC Racing împreună cu Primăria Municipiului Arad si Consiliul Judetean Arad, in perioada 22-24 august, pe drumuri de pamant, forestiere si comunale, din judetul Arad.